Έντονο παρασκήνιο στη Γερμανία ενόψει της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε εννέα πόλεις της Γερμανίας αναμένεται πως θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις αρχές, διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν και της πολιτικής του, θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο, το Αμβούργο, την Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, το Έσσεν, το Ανόβερο, την Στουτγάρδη και το Μπίλεφελντ.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί ωστόσο στην Κολωνία, το ερχόμενο Σάββατο, καθώς στην πόλη ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, σχεδιάζει να εγκαινιάσει τέμενος ισλαμικής οργάνωσης που πρόσκειται στο κόμμα του (ΑΚΡ).

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως δύο βουλευτές –ένας από το κόμμα της Αριστεράς και ένας από τους Φιλελεύθερους- δεν θα παρευρεθούν στη δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν του Τούρκου Προέδρου ο Γερμανός ομόλογος του, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, στο προεδρικό μέγαρο του Βερολίνου.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε εχθές το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, ένας Γερμανός υπήκοος, ο οποίος και κρατούνταν για πολιτικούς λόγους στις τουρκικές φυλακές, αφέθηκε ελεύθερος μετά από δικαστική απόφαση, δίχως ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Εικάζεται πως η απελευθέρωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν στη Γερμανία, καθώς η τελευταία θέτει πολύ ψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα της απελευθέρωσης των Γερμανών κρατούμενων σε τουρκικές φυλακές.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στις τουρκικές φυλακές εξακολουθούν και παραμένουν κρατούμενοι έξι Γερμανοί υπήκοοι για πολιτικούς λόγους.

Στο μεταξύ το Βερολίνο παραμένει επιφυλακτικό στην τουρκική πρόταση διεύρυνσης της τελωνειακής ένωσης της χώρας με την ΕΕ. Το θέμα έθεσε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών, Τεράτ Αλμπαϊράκ, στην επίσκεψη του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, απάντησε στην πρόταση αυτή πως «αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εκεί να παρθούν αποφάσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.