NRC Handelsblad: Οι Τούρκοι να καταψηφίσουν τον Ερντογάν

Να καταψηφίσουν μαζικά τον Ερντογάν καλεί τους Τούρκους ψηφοφόρους της Ολλανδίας άρθρο γνώμης που φιλοξενεί η σημερινή ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad υπό τον τίτλο  "Η μάχη για τις τουρκικές ψήφους".

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα της NRC Handelsblad οι ψήφοι των Τούρκων της Β.Ευρώπης μπορεί να γείρουν αποφασιστικά την πλάστιγγα στις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Μετά από μια αναδρομή σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις όταν ο Τούρκος πρόεδρος φρόντιζε πάντοτε να επισκέπτεται την Ευρώπη μεσούσης της προεκλογικής του εκστρατείας προκειμένου να βρεθεί κοντά στους Τούρκους ψηφοφόρους που μένουν στην Ευρώπη, η εφημερίδα αναφέρεται στη διαπραγματευτική τακτική του Τούρκου προέδρου και τις προσπάθειές του να αξιοποιήσει προς όφελός του την προσφυγική κρίση χρησιμοποιώντας τις μεταναστευτικές ροές ως μοχλό πίεσης προκειμένου να αποσπάσει από τους Ευρωπαίους τα μέγιστα δυνατά οφέλη. Χρησιμοποιώντας το μότο «με έχετε περισσότερη  ανάγκη απ’ ότι εγώ εσάς», παρατηρεί η εφημερίδα, ο Τούρκος πρόεδρος απευθύνθηκε προς τους Ευρωπαίους συνομιλητές του καθιστώντας τους σαφές ότι θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλο τίμημα για τη συμβολή της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Όπως ειδικότερα αναφέρει η εφημερίδα, ο Ερντογάν δεν αρκέστηκε μόνο στα χρήματα, αλλά αξίωσε από τους Ευρωπαίους να διατηρήσουν το ΡΚΚ στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων και να κάνουν τα ‘στραβά μάτια’ στο πογκρόμ που έχει εξαπολύσει σε βάρος των αντιπάλων του στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα, μη παραλείποντας να ζητήσει και την ευνοϊκή διευθέτηση του ζητήματος της χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες, κάτι που εκτιμά ότι θα μπορούσε να του προσπορίσει σημαντικά εκλογικά οφέλη. Παράλληλα οι Τούρκοι ζήτησαν από την Ευρώπη να συμπεριλάβει την Τουρκία στους ασφαλείς προορισμούς για τους πρόσφυγες, κάτι που όπως σημειώνει η εφημερίδα, μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται αθώο, εντούτοις στην πράξη θα σήμαινε ότι οι Κούρδοι δεν θα μπορούσαν πλέον να γίνονται δεκτοί στην Ευρώπη με το status του πολιτικού πρόσφυγα.

Επισημαίνεται εξάλλου ότι στην Ολλανδία βρίσκονται περίπου 240.000 Τούρκοι με δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές και το κόμμα του Ερντογάν ποντάρει στη στήριξή τους στην ερχόμενη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, υπολογίζοντας ότι οι μετανάστες που κατέληξαν στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης ψηφίζουν κατά βάση συντηρητικά. Από την πλευρά της πάντως η ολλανδική κυβέρνηση, συνεχίζει ο αρθρογράφος, δεν βλέπει με ‘καλό μάτι’ τους στενούς δεσμούς που διατηρούν οι άνθρωποι αυτοί με τη μητέρα-πατρίδα, θεωρώντας ότι λειτουργούν ανασταλτικά στις προσπάθειες ένταξής τους στην ολλανδική κοινωνία. Το δικαίωμα ψήφου όμως που έχουν οι άνθρωποι αυτοί αποτελεί στην πραγματικότητα ‘δίκοπο μαχαίρι’ για τον Τούρκο πρόεδρο, εκτιμά ο αρθρογράφος. Και τούτο διότι όπως εξηγεί, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τον Ερντογάν από το να συγκεντρώσει την πολυπόθητη για τον ίδιο πλειοψηφία εάν στραφούν μαζικά εναντίον του και τον καταψηφίσουν προσφέροντας με τον τρόπο αυτό πολύτιμες υπηρεσίες τόσο στη χώρα καταγωγής τους όσο και στη χώρα φιλοξενίας τους.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:11

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.