Ευρωζώνη:Μεγαλύτερη αύξηση των μισθών στη Γερμανία

Με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν οι μισθοί στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Bundesbank, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, αναστρέφοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης και οι οποίες είχαν δημιουργήσει τις αντιδράσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι μισθοί στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,7% ετησίως μεταξύ των ετών 2014 και 2017, υπερβαίνοντας την αύξηση 1,0% που καταγράφηκε στα υπόλοιπα 18 κράτη μέλη της Ευρωζώνης.
Πριν την κρίση και μεταξύ των ετών 2004 και 2007, οι μισθοί στην Γερμανία είχαν αυξηθεί κατά 0,6% ετησίως σε σύγκριση με 3,5% σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
"Η περίοδος για περιορισμό των μισθών στη Γερμανία έχει παρέλθει", τονίζει η Bundesbank.
Η συνήθεια της Γερμανίας να διατηρεί χαμηλά τους μισθούς, να σφίγγει τις τιμές των προϊόντων της και να τα καθιστά ανταγωνιστικότερα από τα προϊόντα στο εξωτερικό, αποτελούσε μακροχρόνια διαμάχη της χώρας με τους γείτονές της.
Ακόμη και αν ο ρυθμός αύξησης των μισθών έχει επιταχυνθεί, άλλοι παράγοντες μπορεί να έχουν περιορίσει την αύξηση η οποία τροφοδοτείται από τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας στην Γερμανία και την έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με την Bundesbank.
Πολλοί εργαζόμενοι από τις άλλες χώρες της ΕΕ έχουν μεταβεί για εργασία στη Γερμανία, συχνά δεχόμενοι χαμηλότερους μισθούς από τους Γερμανούς, επιβραδύνοντας έτσι την αύξηση του μέσου όρου της αμοιβής.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:12

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.