Ήττα της βρετανικής κυβέρνησης στη Βουλή των Λόρδων στη διαδικασία του Brexit

Ήττα υπέστη η βρετανική κυβέρνηση στη Βουλή των Λόρδων στο πλαίσιο της διαδικασίας υιοθέτησης του νομοσχεδίου Περί Αποχώρησης από την ΕΕ.

Τα μέλη της Άνω Βουλής αποδέχθηκαν με 348 ψήφους υπέρ και 225 ψήφους κατά, τροπολογία που καλεί την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους «μία» τελωνειακή ένωση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ μετά από το Brexit.

Η Τερέζα Μέι έχει ξεκαθαρίσει πως η χώρα της φεύγοντας από την ΕΕ θα βγει τόσο από την ενιαία αγορά όσο και από την τελωνειακή ένωση.

Η τροπολογία που εγκρίθηκε απαιτεί από την κυβέρνηση να αναφέρει στο κοινοβούλιο έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 ποια βήματα θα έχει κάνει ως τότε για να διαπραγματευθεί τη συνέχιση κάποιας τελωνειακής ένωσης με τις Βρυξέλλες πριν την ανάκληση της ιδιότητας μέλους της ΕΕ.

Η τροπολογία υποβλήθηκε από το ανεξάρτητο μέλος της Βουλής των Λόρδων λόρδο Κερ, ο οποίος έχει συντάξει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας που καθορίζει τη διαδικασία εξόδου μίας χώρας-μέλους από την ΕΕ.

Στην εισήγησή του ο λόρδος Κερ είπε ότι είναι σωστό η Βρετανία να θέλει μία απρόσκοπτη εμπορική σχέση με την ΕΕ στο μέλλον, σημειώνοντας ότι η απουσία τελωνειακής ένωσης συνεπάγεται «σημαντικά» εμπόδια στη διεξαγωγή εμπορικών δοσοληψιών.

Η υπερψήφιση της τροπολογίας σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα επιστρέψει με την τροπολογία στη Βουλή των Κοινοτήτων προς συζήτηση και ψηφοφορία, κάτι που δυνητικά στενεύει ακόμα περισσότερο τα χρονικά περιθώρια για μία συμφωνία επί των όρων του Brexit.

Πηγή: Αθανάσιος Γκαβός – ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:24

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Ετοιμάζεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα η Τουρκία
05:42
Ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, στην σκιά των απειλών για απεργίες
05:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.