€170 εκατ. θα κοστίσουν οι απεργίες 7 ημερών της Air France

Η Air France ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι απεργίες των εργαζομένων της, που αθροίζονται σε επτά ημέρες στο διάστημα από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και τον τρέχοντα μήνα,  οι οποίοι διεκδικούν καλύτερους όρους αμοιβής, θα της κοστίσουν €170 εκατομμύρια.



Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο όμιλος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η επίδραση στο λειτουργικό κέρδος της Air France, επτά ημερών απεργιών μεταξύ 22 Φεβρουαρίου και 11 Απριλίου (υπολογίζει και την αυριανή εξαγγελθείσα κινητοποίηση) εκτιμάται στα €170 εκατομμύρια».

Η εκτίμηση περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση για τους αριθμούς επιβατών της Air France – KLM, σύμφωνα με την οποία έχουν αυξηθεί κατά 5,4% τον Μάρτιο.   


Τα απεργιακά μέτρα αναμένεται να συνεχιστούν την Τρίτη και την Τετάρτη για σύνολο επτά ημερών από τότε που άρχισαν τον Φεβρουάριο.
 
Η Air France εκτιμά ότι μια πτήση στις τέσσερις θα ακυρωθεί την Τρίτη.

Προγραμματίζονται και νέες απεργίες στις 17,18, 23 και 24 Απριλίου.

Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επωφεληθούν από τις περικοπές που έγιναν εδώ και χρόνια για να επιστρέψει η αεροπορική εταιρεία στην κερδοφορία, αφού εκ των πραγμάτων οι μισθοί τους έμειναν στάσιμοι από το 2011.

Τα απεργιακά μέτρα στην Air France συμπίπτουν χρονικά με απεργιακά μέτρα στη σιδηροδρομική εταιρεία SNCF και με διαδηλώσεις από φοιτητές, δημόσιους υπάλληλους, εργαζόμενους στον ενεργειακό τομέα και στη συλλογή σκυβάλων.

Η SNCF ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι οι απεργίες εναντίον των σχεδιασμών της για αναδιάρθρωση της εταιρείας, που αντιμετωπίζει προβλήματα με χρέη, της έχουν ήδη κοστίσει γύρω στα €100 εκατομμύρια.

Παρόλο που οι διάφορες κινητοποιήσεις έχουν διαφορετικούς στόχους, έχουν ωστόσο δημιουργήσει ένα γενικότερο κλίμα κοινωνικής απαρέσκειας την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν προωθεί τους φιλόδοξους μεταρρυθμιστικούς σχεδιασμούς του.

Πηγή:(ΚΥΠΕ - ΓΠΕ/ΗΦ/ΓΒΑ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:33

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.