Άλλες έξι επιθέσεις με μαχαίρι στο Λονδίνο σε μία νύχτα

Ένα 13χρονο αγόρι είναι μεταξύ των έξι ανήλικων που τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε επιθέσεις με μαχαίρια στο Λονδίνο, σε μία ακόμα ημέρα δολοφονικών επιθέσεων στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το Λονδίνο μετρά ήδη τουλάχιστον 50 δολοφονίες από την αρχή του έτους, στην πλειοψηφία τους ως αποτέλεσμα επιθέσεων με μαχαίρια μεταξύ νεαρών μελών συμμοριών.
Τα εγκλήματα με μαχαίρι έχουν φτάσει τον υψηλότερο αριθμό στην πόλη από το 2010.
Τρεις έφηβοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος απόπειρας δολοφονίας στο Mile End του ανατολικού Λονδίνου λίγο μετά από τις 6 το βράδυ τοπική. Δύο εκ των τραυματιών, αμφότεροι 15 ετών, είναι σε σοβαρή αλλά σταθεροποιημένη κατάσταση. Ο τρίτος τραυματίας είναι ένας 16χρονος.
Ένας ακόμα έφηβος τραυματίστηκε μισή ώρα αργότερα σε επίθεση εναντίον του στο Ealing Broadway του δυτικού Λονδίνου και λίγο πιο μετά ο 13χρονος δέχθηκε άλλη επίθεση στο Little Ilford Park. Η κατάστασή του περιγράφεται ως σοβαρή αλλά σταθερή. Τρεις έφηβοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης.
Στις 5.30 το απόγευμα τοπική ένα άλλο 15χρονο αγόρι βρέθηκε με τραύμα από μαχαίρι στο Poplar, στα ανατολικά της πόλης.
Η επιδημία βίας τους τελευταίους μήνες στην πρωτεύουσα προκαλεί ανησυχία και κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για απώλεια του ελέγχου, μεταξύ άλλων λόγω περικοπών στο αστυνομικό σώμα και περικοπών στα κονδύλια για τις υπηρεσίες προς νέους.
Ενδεικτικό της πίεσης υπό την οποία βρίσκεται η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είναι ότι ζήτησε τη συνδρομή του μικρού σε δύναμη αστυνομικού σώματος του Σίτυ του Λονδίνου, για τη διερεύνηση υποθέσεων εντός του ορίου ευθύνης του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.