Ερντογάν: Η ενταξιακή πορεία παραμένει στρατηγικός στόχος

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να εμποδιστεί η ενταξιακή της πορεία,  δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναχωρώντας για τη Βάρνα όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Τουρκίας -ΕΕ προσθέτοντας ότι η ενταξιακή πορεία παραμένει στρατηγικός στόχος. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Τουρκία με τις προσπάθειες αυτοθυσίας της είχε εμποδίσει την μετατροπή της θάλασσας του Αιγαίου σε νεκροταφείο.

“Θα υπενθυμίσουμε στους συνομιλητές μας ότι δεν ανεχόμαστε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.  Θα προωθήσουμε στους ηγέτες της ΕΕ την προσδοκία μας για άρση των πολιτικών και τεχνητών εμποδίων στην ενταξιακή διαδικασία. Η ενταξιακή πορεία στην ΕΕ είναι στρατηγικός μας στόχος.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κύκλους που γνωρίζουμε την πρόθεση, τον σκοπό και τα εσώψυχα τους να εμποδίσουν την Τουρκία από το να πάρει της θέση που της αξίζει στην ΕΕ ως πλήρες μέλος”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Τουρκία με τις προσπάθειες αυτοθυσίας της είχε εμποδίσει την μετατροπή της θάλασσας του Αιγαίου σε νεκροταφείο.”Δυστυχώς οι χώρες της ΕΕ δεν επέδειξαν την ειλικρίνεια που δείξαμε εμείς. Μέχρι στιγμής έχει φτάσει στη χώρα μας ένα ασήμαντο ποσό της οικονομικής συμβολής τους για τους πρόσφυγες. Στη σημερινή μας συνάντηση θα θέσουμε στο τραπέζι αυτά τα θέματα”, ανέφερε.

Ευχήθηκε η Σύνοδος της Βάρνας να συμβάλει θετικά τόσο στην επίλυση των θεμάτων της ΕΕ όσον και των περιφερειακών ζητημάτων. Πρόσθεσε ότι στη σημερινή σύνοδο θα συζητήσουν και τις εξελίξεις στα ζητήματα που είχαν συμφωνήσει προηγουμένως.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι είναι σημαντικό θα λάβουν τη στήριξη των Ευρωπαίων φίλων τους για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ώστε οικοδομηθεί ξανά η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών.

Γράφει:ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:45

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Είχε προειδοποιήσει για τα φάρμακα λέει το υπουργείο Υγείας
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.