Στην προετοιμασία των Συνόδων Κορυφής ΕΕ, των '27' και της ευρωζώνης, συμμετείχε ο ΥΠΕΞ

Η Κύπρος στηρίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων της επικείμενης Συνόδου Κορυφής για το ανοιχτό εμπόριο, την ψηφιακή ένωση και τον πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για την προετοιμασία της τακτικής Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, της Συνόδου του άρθρου 50 για το Brexit και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Αναλυτικά, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σε παρέμβασή τους στις εργασίες του ΣΓΥ, καλωσόρισε την αναφορά για ανάγκη ολοκλήρωσης της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς και της Ενεργειακής Ένωσης, ενώ τόνισε ότι η Κύπρος χαιρετίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε σχέση με την Ένωση Κεφαλαιαγορών.
Υποστήριξε, παράλληλα, τις αναφορές των Συμπερασμάτων σε ανοιχτό, ελεύθερο, δίκαιο και βασισμένο σε κανόνες, διεθνές εμπόριο, καθώς και στη σύναψη και υπογραφή φιλόδοξων και ισορροπημένων συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου.
Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ της διατήρησης ισότιμων όρων ανταγωνισμού, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί απαραίτητο συστατικό στοιχείο στο διεθνές εμπορικό σύστημα.
Σε σχέση με την αναφορά στα Συμπεράσματα στην ανάγκη εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ΕΕ στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στους Ευρωπαίους πολίτες ότι παραμένει δεσμευμένη στην προώθηση του κοινωνικού θεματολογίου.
Σε ό,τι αφορά το Πλαίσιο των Κατευθυντήριων Γραμμών για τη Μελλοντική Σχέση ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου που αναμένεται να υιοθετήσουν οι 27 ηγέτες στις 23 Μαρτίου και το οποίο συζήτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, στη συνεδρίαση ειδικής σύνθεσης του άρθρου 50, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τόσο τον Επικεφαλής Διαπραγματευτή της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, "για την ακούραστη προσπάθεια που κατέβαλε αυτός και η ομάδα του έτσι ώστε να έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό βήμα προς επίτευξη του στόχου για ομαλή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ", αλλά και την Κομισιόν "για τις προσπάθειες που κατέβαλε, μέσα στο πλαίσιο των συζητήσεων για το Brexit, σε ό,τι αφορά στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των πολιτών της ΕΕ που κατοικούν στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων".
Ο Υπουργός Εξωτερικών θα ολοκληρώσει απόψε τον κύκλο των διμερών επαφών του με συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα που άπτονται του φλέγοντος ζητήματος του μεταναστευτικού. Χθες, ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, καθώς και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέβιντ Μακάλιστερ.

Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου, ΡΙΚ Βρυξέλλες

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:49

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.