Γερμανία: Δημοσκόπηση φέρει δεύτερο το ακροδεξιό κόμμα

Σε σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της Bild το 16% των ερωτηθέντων είπαν ότι θα ψήφιζαν το ευρωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα έναντι 15,5% που προτιμούν τους Σοσιαλδημοκράτες.

Το παλαιότερο πολιτικό κόμμα της Γερμανίας διολισθαίνει σταθερά στις σφυγμομετρήσεις μετά το καταστροφικό 20,5% του περασμένου Σεπτεμβρίου, το χειρότερο εκλογικό του αποτέλεσμα στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.
Η δημοσκόπηση έρχεται να προσθέσει νέους πονοκεφάλους στο SPD, καθώς αρχίζει σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τη συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού. Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν την δημοσκοπική κατρακύλα στην απόφαση της ηγεσίας των Σοσιαλδημοκρατών να επιδιώξουν νέα κυβερνητική συνεργασία με την Άγκελα Μέρκελ, καθώς πολλά μέλη του και ιδιαίτερα η νεολαία του κόμματος αντιδρούν έντονα υποστηρίζοντας ότι το κόμμα πρέπει να παραμείνει στην αντιπολίτευση για να ανασυνταχθεί.
Ο Μάρτιν Σουλτς, που οδήγησε το SPD στη χειρότερη επίδοσή του σε ομοσπονδιακές εκλογές από το 1945, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ηγεσία του κι οι Σοσιαλδημοκράτες ελπίζουν να πάρουν τα πάνω τους με την αλλαγή ηγεσίας και την ανάληψη των ηνίων από την Αντρέα Νάλες, όπως αναμένεται, στο επόμενο συνέδριο στις 22 Απριλίου.
Στην ίδια δημοσκόπηση του INSA οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ ενισχύονται κατά δύο μονάδες στο 32%, οι Πράσινοι παραμένουν στο 13%, το Αριστερό Die Linke υποχωρεί στο 11%, όπως και οι Φιλελεύθεροι στο 9%.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:27

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
13:04
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.