To Εcofin έβγαλε οκτώ χώρες από τη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων

Το Ecofin αποφάσισε και επίσημα σήμερα το πρωί να αφαιρέσει οκτώ δικαιοδοσίες από τον κατάλογο των κρατών που δεν συνεργάζονται για φορολογικούς σκοπούς με την ΕΕ, μετά από δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί σε υψηλό πολιτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της ΕΕ.

Τα Μπαρμπάντος, η Γρενάδα, η Δημοκρατία της Κορέας, το Μακάο, η Μογγολία, ο Παναμάς, η Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταφέρονται σε χωριστή κατηγορία δικαιοδοσιών, που υπόκεινται σε στενή παρακολούθηση, δηλαδή από τη "μαύρη" λίστα, πέρασαν στην "γκρίζα".

Το Συμβούλιο συμφώνησε ότι η διαγραφή ήταν δικαιολογημένη υπό το πρίσμα μιας έκθεσης εμπειρογνωμόνων για τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν αυτές οι δικαιοδοσίες για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που εντοπίστηκαν από την ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση, οι δεσμεύσεις στηρίχθηκαν σε επιστολές που υπογράφηκαν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

"Η διαδικασία εισαγωγής μας αποδεικνύει ήδη την αξία της", δήλωσε ο Vladislav Goranov, Υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, ο οποίος ασκεί επί του παρόντος την προεδρία του Συμβουλίου. "Οι δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο εργάστηκαν σκληρά για να αναλάβουν δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής τους πολιτικής και την ορθή φορολογική διακυβέρνηση παγκοσμίως".

Η απόφαση αφήνει εννέα δικαιοδοσίες στον κατάλογο των μη συνεργαζόμενων δικαιοδοσιών από τις 17 που εξαγγέλθηκαν αρχικά στις 5 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για την αμερικανική Σαμόα, το Μπαχρέιν, το Γκουάμ, τις Νήσους Μάρσαλ, τη Ναμίμπια, το Παλάου, την Αγία Λουκία, τις νήσους Σαμόα, το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:57

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.