Ξεκίνησε στη Βόννη το κρίσιμο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στη Βόννη, το κρίσιμο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και 600 σύνεδροι καλούνται να αποφασίσουν εάν το κόμμα θα ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας, Αντρεα Νάλες, δήλωσε πως παρά τις διαφωνίες που έχει και η ίδια, εκτιμά πως το κόμμα θα δώσει το πράσινο φως για το μεγάλο συνασπισμό.

Από το αποτέλεσμα του σημερινού συνεδρίου, είναι πολύ πιθανό πως θα κριθεί και η τύχη του Προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Μάρτιν Σουλτς.
Είναι σχεδόν σίγουρο πως στην περίπτωση που οι σύνεδροι απορρίψουν την πρόταση του για σχηματισμό κυβέρνησης με τους Χριστιανοδημοκράτες, ο Μάρτιν Σουλτς θα παραιτηθεί από τη θέση του.
Ισχυρή αντίσταση στα σχέδια για συγκρότηση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού αναμένεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, αλλά και από τη νεολαία των Σοσιαλδημοκρατών, καθώς οι δύο αυτές πλευρές ζητούν επίμονα την παραμονή του κόμματος στην αντιπολίτευση, ώστε αυτό να ανανεωθεί.
Σε περίπτωση που το συνέδριο απορρίψει την πρόταση για έναρξη διαπραγματεύσεων συγκρότησης κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, τότε υπάρχουν οι εξής προοπτικές:

-κυβέρνηση μειοψηφίας από το κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ, που θα πρέπει κάθε φορά να εξασφαλίζει πλειοψηφία στη Βουλή, ξεχωριστά για έγκριση κάθε νομοσχεδίου. Αναλυτές στη Γερμανία επισημαίνουν πως μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει για πάνω από ένα χρόνο στην εξουσία

-ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, να κηρύξει εκλογές μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.

Εάν το συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών επιλέξει το ναι στο μεγάλο συνασπισμό, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν άμεσα από αύριο, όμως το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα προκύψει θα πρέπει στο τέλος να εγκριθεί από τα 440.000 μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, σε ειδική ψηφοφορία.
Το αποτέλεσμα του σημερινού συνεδρίου των Σοσιαλδημοκρατών αναμένεται νωρίς το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:58

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Δένδιας: Αισιόδοξος για ελληνικό οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών
07:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.