Συνάντηση με Ραχόι ζητά ο Πουτζντεμόν

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία θα κάνει ανακοίνωση για την Καταλονία στις 13.30 ώρα Κύπρου.

Η απάντηση του αυτονομιστή ηγέτη της Καταλονίας στο αίτημα που διατύπωσε η ισπανική κυβέρνηση, η οποία τον κάλεσε να αποσαφηνίσει εάν έχει κηρύξει ανεξαρτησία ή όχι, στερείται εγκυρότητας, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας Ραφαέλ Καταλά σύμφωνα με τον ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Ο Καταλανός ηγέτης δεν έκανε αυτήν την αποσαφήνιση, αντίθετα ζήτησε να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και να υπάρξει περίοδος διαλόγου δύο μηνών.

Ο Μαριάνο Ραχόι είχε δηλώσει ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν καλείται να απαντήσει με ένα απλό "ναι" ή ένα "όχι" στο ερώτημα εάν κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον του καταλανικού κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα, ώστε να διαπιστωθεί ένα υπάρχει έδαφος για την εφαρμογή του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος που προβλέπει την αναστολή της αυτονομίας μίας ισπανικής περιοχής.
 
Ο καταλανός ηγέτης ζητεί από τον Μαριάνο Ραχόι "να απορρίψει την καταστολή" και να δεχθεί "μία συνάντηση το συντομότερο δυνατόν" απαντώντας στην προειδοποίηση με την οποία η ισπανική κυβέρνηση του ζητούσε να αποσαφηνίσει εάν κήρυξε ανεξαρτησία ή όχι.

 

Πηγή: KYΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:00

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.