Ντάουνινγκ Στριτ: «Δεν τίθεται θέμα παραίτησης» της Μέι

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ κλήθηκε να διαβεβαιώσει ότι η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δε σκέφτεται το ενδεχόμενο παραίτησης, εν μέσω πληροφοριών ότι βουλευτές του κόμματός της συζητούσαν χθες έντονα το μέλλον της. Οι συζητήσεις αυτές άρχισαν αμέσως μετά από την κεντρική ομιλία της στο συνέδριο των Τόρις, η οποία χαρακτηρίστηκε «καταστροφική».


 
Γνωρίζοντας ότι τελούσε υπό αμφισβήτηση και ότι δελφίνοι όπως ο Μπόρις Τζόνσον φαίνονταν να την υπονομεύουν, η κα Μέι ήθελε με την ομιλία της Τετάρτης να αποκαταστήσει το κύρος της στο εσωτερικό του κόμματος.
 
Εν τέλει, η ομιλία έχει μείνει στη μνήμη των περισσότερων για άλλους λόγους: για την επίδοση στην Πρωθυπουργό, ενώ βρισκόταν στο βήμα, μίας ψευδούς βεβαίωσης απόλυσης από Βρετανό κωμικό, για τον επίμονο βήχα της που είχε ως αποτέλεσμα συνεχείς διακοπές, ακόμα και για το γεγονός ότι ενώ μιλούσε πίσω της έπεφταν από το σκηνικό γράμματα από το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου «Χτίζοντας μία χώρα που δουλεύει για όλους».
 
Το περιεχόμενο της ομιλίας, που είχε ως κεντρικό άξονα αναφορές στο «βρετανικό όνειρο», έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, με τα περισσότερα πρωτοσέλιδα να κάνουν λόγο για «εφιάλτη».
 
Ακόμα και όσοι ασχολούνται με το περιεχόμενο της ομιλίας καταλογίζουν στην κα Μέι μεγάλες αντιφάσεις. Την ώρα που η Πρωθυπουργός έλεγε ότι οι Συντηρητικοί πρέπει να υπερασπιστούν την ελεύθερη αγορά, οι δύο βασικές εξαγγελίες πολιτικής ήταν η θέσπιση πλαφόν στις τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές και η χρηματοδότηση για το χτίσιμο περισσότερων δημοτικών κατοικιών. Αρκετοί Συντηρητικοί βουλευτές και σχολιαστές επισημαίνουν ότι οι εξαγγελίες αυτές μοιάζουν με πανικόβλητη απόπειρα μίμησης πολιτικών που ταιριάζουν περισσότερο στους ενισχυόμενους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.
 
Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ διαβεβαίωσε το Sky News ότι «δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης» της Πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας ότι κάποιοι βουλευτές έχουν επικοινωνήσει με την Τερέζα Μέι για να της προσφέρουν τη στήριξή τους, προφανώς αντιλαμβανόμενοι την άσχημη εικόνα που άφησε η ομιλία της. Οι βουλευτές αυτοί αντιτείνουν πως το γεγονός ότι η κα Μέι επέμεινε παρά το βήχα της και τελικά ολοκλήρωσε την ομιλία αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα που τη διακρίνει να φέρνει εις πέρας ό,τι αναλαμβάνει.
 
Παρόλα αυτά, το σύνολο των Βρετανών πολιτικών σχολιαστών εκτιμά ότι το συνέδριο επιβεβαίωσε πως η Τερέζα Μέι είναι αδύναμη ηγέτιδα στα μάτια των περισσότερων Συντηρητικών και ό,τι πολύ δύσκολα θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες προγραμματισμένες εκλογές το 2022 – έστω και αν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα πότε θα αντικατασταθεί και από ποιον.

 

Πηγή: KYΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:24

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.