Σούλτς: Τίποτα δεν έχει κριθεί στις αυριανές εκλογές

Στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού αγώνα για τις εθνικές εκλογές, που θα διεξαχθούν αύριο στη Γερμανία, ο υποψήφιος Καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, φαίνεται να μειώνει – σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις – την απόσταση πού τον χωρίζει από την Άγκελα Μέρκελ.

Σε δημοσκόπηση που θα δημοσιεύσει αύριο η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, στην υποθετική ερώτηση «εάν είχατε τη δυνατότητα ποιόν θα ψηφίζατε απευθείας για Καγκελάριο;», το 45% απαντά την Άνγκελα Μέρκελ και το 32% τον Μάρτιν Σουλτς.
 
Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες εβδομάδα στην υποθετική αυτή ερώτηση ήταν πολύ μεγαλύτερη, καθώς πριν από ένα μήνα έδειχνε 51% για την Μέρκελ και 22% για τον Σουλτς.
 
Σήμερα, στην τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση, στην εκλογική τού περιφέρεια, στο Άαχεν της δυτικής Γερμανίας, ο υποψήφιος Καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Σουλτς, επιτέθηκε και πάλι με σφοδρότητα κατά της πολιτικής Μέρκελ.
 
Όπως είπε «η κυβέρνηση Μέρκελ δεν έχει καθόλου ιδέες και κανένα σχέδιο για το μέλλον. Ασκεί μια πολιτική του ‘κοινωνικού ψύχους’, στην οποία της είναι αδιάφοροι οι πολίτες».
 
Ο Σουλτς πρόσθεσε πως η Μέρκελ δεν έχει καμιά απάντηση στις προκλήσεις του μέλλοντος, ενώ κλέβει και τις ιδέες των Σοσιαλδημοκρατών. «Η Μέρκελ κλέβει τις ιδέες μας γιατί δεν έχει κανένα σχέδιο για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Σουλτς.
 
Παρά την μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από την Άνγκελα Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς επιμένει να δηλώνει πως «τίποτε δεν έχει ακόμη κριθεί».
 
Την τελευταία προεκλογική του εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα και ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ, στην πόλη του Ντίσελντορφ.
 
Όπως είπε ο Λίντνερ, στόχος του δεν είναι μόνον η επιστροφή των Φιλελευθέρων στο Κοινοβούλιο, αλλά η συμμετοχή του στην Κυβέρνηση, όχι όμως με κάθε τίμημα, αλλά μόνο αν η Κυβέρνηση αυτή υιοθετήσει θέσεις του κόμματος του στο κυβερνητικό της πρόγραμμα.
 
Να αναφερθεί πως οι Φιλελεύθεροι έχουν πολλές πιθανότητες να συγκυβερνήσουν, είτε μόνοι τους με τους Χριστιανοδημοκράτες, ή σε ένα συνδυασμό με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Πράσινους.
 
Παράλληλα διεκδικούν το Υπουργείο Οικονομικών από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Η Άνγκελα Μέρκελ πέρασε την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα στην εκλογική της περιφέρεια της βορειανατολικής Γερμανίας, στις όχθες της Βαλτικής θάλασσας.
 
Συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση, πήρε μέρος σε σόου επάνω στην σκηνή, όπου και έκανε μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών, ενώ στην πόλη του Στράλζουντ έκανε βόλτα στην αγορά της πόλης, φωτογραφήθηκε με πολίτες, αλλά και τουρίστες.
 
Στην προηγούμενη εκλογική μάχη του 2013, η Άνγκελα Μέρκελ είχε λάβει στην περιφέρεια της το 56,2% των ψήφων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:37

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.