Επιμένει ο Ερντογάν – αντιδρούν χώρες της Ευρώπης

Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία και τους Πρασίνους, επανήλθε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Έρντογαν.

Μιλώντας ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Έρντογαν κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να δώσουν ένα χαστούκι στους Χριστιανοδημοκράτες, τους Σοσιαλδημοκράτες και στους Πρασίνους, στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε ένα μήνα.
"Να είστε με εκείνους που είναι καλοπροαίρετοι με την Τουρκία και όχι με τους εχθρούς της", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για μικρά κόμματα.
Απορρίπτοντας τις επικρίσεις της γερμανικής ηγεσίας ότι παρεμβαίνει στις βουλευτικές εκλογές, είπε ότι το μόνο που λέει, είναι πως πρέπει να δοθεί ένα μάθημα στους εχθρούς της Τουρκίας στις κάλπες.

Αντιδράσεις από τον ΥΠΕΞ της Αυστρίας

Οι δηλώσεις του Ταγίπ Έρντογαν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και του Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.
Σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα "Ντι Βελντ", ο Κουρτς καταδίκασε τις παρεμβάσεις του Ταγίπ Έρντογαν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να ελέγξει όλη την τουρκική διασπορά.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ο οποίος είναι υποψήφιος για την Καγκελαρία της Αυστρίας, ανέφερε ότι ο Ταγίπ Έρντογαν επιχειρεί να κάνει υποχείριό του τις τουρκικές κοινότητες στο εξωτερικό, ειδικά στη Γερμανία και την Αυστρία, προκαλώντας συγκρούσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:24

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.