Ευρωπαϊκές χώρες καταδικάζουν την επίθεση στην Ισπανία

H Βρετανία, που βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων, "στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ισπανίας εναντίον της τρομοκρατίας", δήλωσε η Πρωθυπουργός,Τερέζα Μέι, μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη, στην οποία έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι.

"Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα αυτής της φοβερής επίθεσης που διαπράχθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη και στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο περιστατικό" τόνισε η Τερέζα Μέι."Η Βρετανία εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ισπανία εναντίον της τρομοκρατίας" συμπλήρωσε η ίδια.Ο Μπόρις Τζόνσον, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, εξέφρασε "την ανησυχία του και τη θλίψη του για την επίθεση στη Βαρκελώνη"."Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε εκείνους που επλήγησαν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιβεβαιώσουμε εάν υπάρχουν Βρετανοί που έχουν ανάγκη βοήθεια", συμπλήρωσε ο ίδιος σε μήνυμά του στο Twitter.Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, επίσης, διατύπωσε μέσω Twitter την αλληλεγγύη των κατοίκων της πόλης του προς τη Βαρκελώνη εναντίον της "μάστιγας της τρομοκρατίας".
  Tην "αποτρόπαιη" επίθεση που διαπράχθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας καταδίκασε  και η Γερμανία δια του Eκπροσώπου της καγκελαρίου  Μέρκελ."Οι σκέψεις μας βρίσκονται με βαθιά θλίψη στα θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης στη Βαρκελώνη. Στεκόμαστε με αλληλεγγύη και φιλία στο πλευρό των Ισπανών", ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Από πλευράς του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε μεανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την «αλληλεγγύη της Γαλλίας στα θύματα της τραγικής επίθεσης στη Βαρκελώνη», στην Ισπανία.«Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Επιμέλεια: Νίκος Παναγιωτίδης

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:25

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.