ΕΕ: Δέκα χρόνια μετά την κρίση, επιστροφή στην ανάκαμψη

Η οικονομία της ΕΕ μεγεθύνεται για πέμπτο συνεχές έτος, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα δέκα χρόνια από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.


Στην ΕΕ, σημειώνεται, η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, οι τράπεζες είναι ισχυρότερες, οι επενδύσεις ανακάμπτουν και τα δημόσια οικονομικά είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Προστίθεται ότι οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά πρέπει να καταβληθούν ακόμη μεγάλες προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που κληροδότησαν τα χρόνια της κρίσης, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινητοποιηθεί πλήρως προκειμένου να υλοποιήσει την ατζέντα της για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, δήλωσε ότι χάρη στην αποφασιστική πολιτική απόκριση στην κρίση, η οικονομία της ΕΕ βρίσκεται πλέον σε στάδιο σταθερής ανάκαμψης και η Οικονομική και Νομισματική Ένωση είναι ισχυρότερη από πριν.

"Πρέπει να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτή την πρόοδο, με την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής ένωσης, την αναμόρφωση των οικονομιών μας για την ενίσχυση της σύγκλισης, της αποφυγής των αποκλεισμών και της ανθεκτικότητας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών. Στην προσπάθειά μας αυτή, θα πρέπει να επιδιώξουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση, όπου η μείωση και ο επιμερισμός των κινδύνων συμβαδίζουν και διαφυλάσσεται η ενότητα της ενιαίας αγοράς», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, δήλωσε ότι δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας έχει ισχυροποιηθεί και διευρυνθεί.

"Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την θετική ώθηση για να ολοκληρώσουμε τη μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής μας Ένωσης. Δεν είναι αυτομάτως σωστά όλα τα κληροδοτήματα από το παρελθόν. Έχουμε διαπιστώσει την εμφάνιση μεγαλύτερων κοινωνικών και οικονομικών αποκλίσεων εντός και μεταξύ των κρατών μελών. Είναι σημαντικό οι προσπάθειές μας στο μέλλον να συμβάλουν στην πραγματική και βιώσιμη σύγκλιση των οικονομιών μας», κατέληξε.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:30

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.