«Μεγάλο μέρος» του τρομοκρατικού δικτύου του Μάντσεστερ υπό κράτηση

Οι βρετανικές αρχές θεωρούν ότι έχουν εξαρθρώσει «μεγάλο μέρος» του δικτύου συνεργών του βομβιστή αυτοκτονίας του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι.


Ο αστυνομικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αρχές έχουν σημειώσει «τεράστια πρόοδο» στις έρευνες για την πολύνεκρη επίθεση της Δευτέρας και είναι βέβαιες πως έχουν συλλάβει «παίκτες-κλειδιά» αυτού του τρομοκρατικού δικτύου.

Πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν περισσότερες συλλήψεις. Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής οκτώ άνδρες ηλικίας από 18 έως 38 ετών τελούσαν υπό κράτηση με βάση διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Ο κ. Ρόουλι είπε επίσης ότι η αστυνομία έχει επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας σε περισσότερες από 1.300 εκδηλώσεις σε όλη τη Βρετανία.

Κάλεσε δε το κοινό να βγει έξω αυτό τριήμερο (σσ: η Δευτέρα είναι αργία στη Βρετανία) και να διασκεδάσει.Ο αστυνομικός διευθυντής του ευρύτερου Μάντσεστερ Ίαν Χόπκινς είπε ότι έχει γίνει "τεράστια πρόοδος" στις έρευνες, αλλά και ότι απομένει ακόμα πολλή δουλειά. Αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε 12 τοποθεσίες και ότι θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, καθώς και ότι έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες στοιχεία προς εξέταση.Σημείωσε επίσης ότι δυστυχώς έχουν αυξηθεί οι αναφορές για εγκλήματα μίσους στην περιοχή του Μάντσεστερ στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερες ενημερώσεις, 66 τραυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι εκ των οποίων 23 υπό εντατική παρακολούθηση.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον αφίχθηκε στο Λονδίνο σε μια επίσκεψη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο βρετανικό λαό.

Στην κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη που ακολούθησε τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, ο κ. Τίλερσον είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τη διαρροή πληροφοριών από τις βρετανικές έρευνες σε αμερικανικά ΜΜΕ. Εκτίμησε δε ότι οι διαρροές δε θα πλήξουν τη στενή διμερή σχέση.

Η ροή πληροφοριών από τις βρετανικές προς τις αμερικανικές αρχές έχει αποκατασταθεί μετά από μία προσωρινή διακοπή, μέχρι να ληφθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ ότι η μυστικότητα της ανταλλαγής πληροφοριών θα είναι στο εξής απολύτως σεβαστή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:13

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά το πρωί στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.