Την εμβάθυνσης της αμυντικής συνεργασίας στην ΕΕ χαιρέτισε ο ΥΠΑΜ

Τα βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης της αμυντικής συνεργασίας στην Ευρώπη τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση των νέων απειλών προϋποθέτει την ενίσχυση των κοινών δομών άμυνας, καλωσόρισε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, από το βήμα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας, υπό την προεδρία της  Υπάτης Εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας  Federica Mogherini.

Κατά την παρέμβασή του ο Υπουργός χαιρετίζοντας την προώθηση υλοποίησης της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO)  σημείωσε ότι τα κριτήρια εισδοχής θα πρέπει να είναι ποιοτικά και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτρέπουν τη συμμετοχή οποιουδήποτε κράτους επιθυμεί να συμμετάσχει. Την ίδια ώρα πρόσθεσε θα πρέπει η  PESCO να υπηρετεί τους στόχους της κοινής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και να συντείνει στην περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και στην προοπτική της κοινής άμυνας για την αντιμετώπιση οιασδήποτε απειλής.
Επιπλέον, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συντονιστικού Κέντρου «ΖΗΝΩΝ», στη Λάρνακα, ένα έργο που ολοκληρώθηκε με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σημειώνοντας ότι κύρια αποστολή του Κέντρου, είναι να παρέχει τη δυνατότητα για αποτελεσματική εκτέλεση και διαχείριση επιχειρήσεων ανθρωπιστικού χαρακτήρα, συμβάλλοντας στις ευρωπαϊκές και διεθνείς προσπάθειες για αντιμετώπιση των αυξανόμενων κοινών απειλών και ελέγχου της μεταναστευτικής ροής, ενισχύοντας την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ε.Ε. στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Κέντρο θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να χρησιμοποιηθεί, σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης από οποιοδήποτε Ευρωπαίο εταίρο αλλά και από την Ε.Ε. στο πλαίσιο της προώθησης των στόχων της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.
Κατά τη διάρκεια των δύο συνεδριάσεων, τους υπουργούς απασχόλησαν η στρατηγική συζήτηση για το μέλλον της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), η υλοποίηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας  (PESCO), το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και την ανάπτυξη μόνιμων και αυτόνομων στρατιωτικών υποδομών για τη διοίκηση και έλεγχο των μη στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ.
Το κείμενο των Συμπερασμάτων, θα προωθηθεί για να τύχει περαιτέρω συζήτησης και τελικής έγκρισης στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα ακολουθήσει στις 09 και 10 Μαρτίου 2017.

Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου, ΡΙΚ Βρυξέλλες

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:50

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.