Επίτροπος Στυλιανίδης: Πρέπει να συζητήσουμε για το μέλλον της ΕΕ

Πρέπει να συζητήσουμε με ειλικρίνεια ποια Ευρώπη θέλουμε, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης με την ευκαιρία της παρουσίασης της Λευκής Βίβλου για το μέλλον τη ΕΕ.

Ο Επίτροπος προχώρησε σε δήλωση στο ΚΥΠΕ αναφορικά με τα πέντε σενάρια που περιέχονται στη Λευκή Βίβλο που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν. Συγκεκριμένα ο Επίτροπος δήλωσε ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται περίοδο υπαρξιακής κρίσης" και συνέχισε λέγοντας ότι"αυτή η διάγνωση που διατυπώθηκε για πρώτη φορά δημόσια από τον Πρόεδρο  Γιούνκερ είναι σήμερα μια αποδεκτή πραγματικότητα την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Οφείλουμε, λοιπόν, να βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων και να συζητήσουμε καθαρά και ειλικρινά   ποια Ευρώπη θέλουμε".Πρόσθεσε ότι "συμπίπτοντας με τα 60χρονα της ΕΕ, η συζήτηση αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να κάνουμε ένα νέο, αποφασιστικό ξεκίνημα. Να κτίσουμε πάνω στα πολλά και σημαντικά που πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια, και ταυτόχρονα, να διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας".Οπως είπε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει στο τραπέζι πέντε ρεαλιστικά και συγκεκριμένα σενάρια για το μέλλον της Ευρώπης."Μέσα από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα λάβουμε αποφάσεις ιστορικής σημασίας που θα καθορίσουν το παρόν και το μέλλον της ΕΕ στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Αυτή η συζήτηση είναι όχημα για να σφυρηλατηθεί περαιτέρω η ενότητα των 27 Κρατών-Μελών.Είμαστε σίγουροι ότι τα Κράτη-Μέλη θα ανταποκριθούν σ` αυτή την μείζονα πρωτοβουλία της Επιτροπής. Σε αυτή τη διαδικασία πρωταγωνιστικός πρέπει να είναι ο ρόλος των πολιτών και των εθνικών κοινοβουλίων. Οι στιγμές επιβάλλουν αποφασιστικότητα, πραγματισμό και συνέπεια στο όραμα" είπε.Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι "πρέπει να ανατρέψουμε την εντύπωση που υπάρχει ότι το Ευρωπαϊκό "πρότζεκτ" είναι για τις ελίτ.

Το Ευρωπαϊκό "πρότζεκτ" είναι η καθημερινότητα και το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών. Οι πολίτες είναι που θα το κρίνουν, οι πολίτες είναι που θα το ενδυναμώσουν, οι πολίτες είναι που θα το περιφρουρήσουν. Γι αυτό η διαδικασία έχει στόχο μια συνενωτική προσέγγιση η οποία στο τέλος θα τεθεί υπό την κρίση των Ευρωπαίων πολιτών στις Ευρωεκλογές του 2019"."Αυτή είναι η αρχή μιας πορείας διαλόγου και ο καθένας πρέπει να αναμετρηθεί με τον ιστορικό του ρόλο: τα Κράτη-Μέλη, η
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλοι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι πολίτες. Το μέλλον μας, το μέλλον της ΕΕ και του κοινού μας συμφέροντος εξαρτάται από εμάς", κατέληξε ο Επίτροπος Στυλιανίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:57

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Μικρά τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που επηρέασε πολλές περιοχές της Ελλάδας
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Είχε προειδοποιήσει για τα φάρμακα λέει το υπουργείο Υγείας
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.