Γιούνκερ:Η Κομισιόν στηρίζει την προσπάθεια λύσης του Κυπριακού

Τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της Κομισιόν στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε κατ` ιδίαν συνάντηση που είχε χθες με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, ενόψει της ολοκλήρωσης σήμερα της θητείας του στις Βρυξέλλες.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος συζήτησε με τον Πρόεδρο Γιούνκερ τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις για την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει ένα ενεργό και αξιόπιστο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.  Ευχαρίστησε δε τον Πρόεδρο Γιούνκερ τόσο για την εμπλοκή του ίδιου προσωπικά όσο και της Κομισιόν γενικότερα στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, τονίζοντας ότι ευχή και ελπίδα των Κυπρίων είναι η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.  

Τις τελευταίες ημέρες διοργανώθηκαν σειρά αποχαιρετιστήριων εκδηλώσεων για τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο στην παρουσία του Κύπριου Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη, των Κύπριων ευρωβουλευτών Λευτέρη Χριστοφόρου, Κώστα Μαυρίδη, Δημήτρη Παπαδάκη, Ελένης Θεοχάρους, Νεοκλή Συλικιώτη και Τάκη Χατζηγεωργίου, των Κυπρίων Δικαστών στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κωνσταντίνου Λυκούργου και Άννας Μαρκουλή, του Εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες Θεοφιλέστατου Επισκόπου Νεαπόλεως Πορφύριου καθώς και αξιωματούχων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, μελών του διπλωματικού σώματος, ξένων προσωπικοτήτων και δημοσιογράφων.   

Ο Πρέσβης Κορνηλίου ανέλαβε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην έδρα της ΕΕ τον Οκτώβριο 2011 και παρέμεινε στην εν λόγω θέση για πάνω από πέντε έτη, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου της Προεδρίας της Κύπρου του Συμβουλίου της ΕΕ.  Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου αναλαμβάνει καθήκοντα Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη.  Νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ αναλαμβάνει ο Πρέσβης Νικόλας Αιμιλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:25

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Νέες κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά Ιράν
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ
05:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.