Σχεδόν 10 εκ. Ευρωπαίοι βρήκαν δουλειά μέσω του ΕKT

Συνολικά 9,4 εκατομμύρια Ευρωπαίοι βρήκαν εργασία με στήριξη μέσω επενδύσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, 8,7 εκατομμύρια άτομα απέκτησαν τίτλο ή πιστοποιητικό, ή απέκτησαν νέες δεξιοτήτες και όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις, «η σημερινή έκθεση δείχνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο έχει, εντός 7 ετών, βοηθήσει εκατομμύρια Ευρωπαίους να βρουν εργασία, να αποκτήσουν πρόσθετες δεξιότητες και προσόντα. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των αγορών εργασίας σε όλα τα κράτη μέλη, συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών απασχόλησης, υποστήριξε εκπαιδευτικά συστήματα και τη γενική δημόσια διοίκηση και συνέδραμε εκείνους που μειονεκτούν περισσότερο. Τώρα, θα πρέπει να βασιστούμε στην εμπειρία αυτή για να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της Ευρώπης –στους εργαζομένους, τους νέους και όλους εκείνους που αναζητούν εργασία».
Η έκθεση αναφέρει ότι τα κράτη μέλη επωφελήθηκαν από σημαντικούς πρόσθετους χρηματοδοτικούς πόρους για την αντιμετώπιση των εργασιακών και κοινωνικών προκλήσεων, την πρόσβαση στους πολίτες και την κατάρτιση πολιτικών που διαφορετικά θα είχαν δυσκολίες να εξεύρουν χρηματοδοτική στήριξη. Για παράδειγμα, το ΕΚΤ παρείχε περισσότερο από το 70% των πόρων για ενεργητικές πολιτικές της αγοράς εργασίας στη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, και πάνω από το 5 % των δαπανών για την εκπαίδευση και την κατάρτιση στην Πορτογαλία και την Τσεχική Δημοκρατία. Το ΕΚΤ έχει επίσης προωθήσει νέες μεθόδους εργασίας μεταξύ των ενδιαφερομένων και έχει υποστηρίξει τοπικές και περιφερειακές καινοτομίες που στη συνέχεια ενσωματώθηκαν σε εθνικό επίπεδο.Το ΕΚΤ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης και άλλων οργάνων που είναι υπεύθυνα για ενεργητικές δράσεις της αγοράς εργασίας. Στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες, το ΕΚΤ έχει υποστηρίξει μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη και τη δημόσια διοίκηση εν γένει. Με αυτόν τον τρόπο, έδωσε θετική ώθηση στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στη δημιουργία κοινωνιών με λιγότερους αποκλεισμούς.Επίσης, σύμφωνα με μακροοικονομικές προσομοιώσεις, το ΕΚΤ είχε θετικό αντίκτυπο στο ΑΕΠ της ΕΕ28 (αύξηση κατά 0,25 %) και στην παραγωγικότητα.Τέλος, στην έκθεση τονίζεται ο ρόλος του ΕΚΤ όσον αφορά την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της κρίσης. Χάρη στην ευελιξία του, κατόρθωσε να αντιδρά εύκολα και γρήγορα στις νέες προκλήσεις, επανεστιάζοντας τις δράσεις στα κράτη μέλη που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.Παρομοίως, η Επίτροπος Τάισεν συμπλήρωσε ότι «η σημερινή αξιολόγηση αποδεικνύει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κάνει τη διαφορά στις ζωές των Ευρωπαίων. Είναι το κύριο μέσο μας για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε ανθρώπινο κεφάλαιο. Χάρη στην ευρωπαϊκή υποστήριξη, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρει εργασία, βελτίωσαν τις δεξιότητές τους και βρήκαν διεξόδους από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αποτελεί βέλτιστο παράδειγμα αλληλεγγύης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:01

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.