Αποκαλύψεις για τη δυσαρμονία στη βρετανική κυβέρνηση ενόψει Brexit

Ο νυν Υφυπουργός Εξωτερικών της  Βρετανίας αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις σερ Άλαν Ντάνκαν είχε πει την παραμονή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου ότι πίστευε πως ο Μπόρις Τζόνσον, σημερινός προϊστάμενός του στο Foreign Office, δεν ήθελε να επικρατήσει το στρατόπεδο του Brexit παρά το ότι ήταν από τα ηγετικά στελέχη του.

Η δήλωση του σερ Άλαν, τότε βουλευτή των πίσω εδράνων για τους Συντηρητικούς, έγινε σε ντοκιμαντέρ του BBC το οποίο προβάλλεται τα βράδυ της Πέμπτης.
 «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι από την εκστρατεία Leave που δεν το πιστεύουν και πάντα πίστευα ότι η επιθυμία του Μπόρις ήταν να χάσει με 1% ώστε να μπορεί να εμφανιστεί ως ο προφανής διάδοχος (του Κάμερον)», λέει στην κάμερα του BBC ο σερ Άλαν.
 Η πρόβλεψη του ιδίου για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα διεξαγόταν την επομένη ήταν επικράτηση της  παραμονής με 52% έναντι 48% του Brexit. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν με ακριβώς αντεστραμμένα τα ποσοστά.
 Συνεχίζοντας την αναφορά του  στον μετέπειτα Υπουργό Εξωτερικών, ο σερ Άλαν είπε: «Υποστηρίζοντας  την έξοδο από την ΕΕ μπορεί να γίνει ο μεγάλος προφανής διάδοχος για το μέλλον, ο αγαπημένος των  ακτιβιστών, αλλά στην πραγματικότητα θα ήταν πολύ καλό να μην κερδίσει το δημοψήφισμα διότι θα επικρατούσε απόλυτο χάος».
 Το BBC υπενθυμίζει ότι την επομένη του δημοψηφίσματος ο σερ Άλαν είχε προειδοποιήσει πως με την ψήφο υπέρ του Brexit η Βρετανία εισέρχεται σε μία περίοδο «βαθιάς αστάθειας και αβεβαιότητας» και «δυνητικά μίας υπερ-δυσλειτουργικής κυβέρνησης».
 Τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι  «Brexit: Ένα πολύ βρετανικό πραξικόπημα;»
 Την ίδια ώρα η οικονομική εφημερίδα  Financial Times μεταφέρει την ανησυχία και την ενόχληση Βρετανών επιχειρηματιών που φέρονται να έχουν διαπιστώσει μία αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων για το Brexit μεταξύ υπουργείων και μία έλλειψη συνεννόησης μεταξύ τους.
 Επιχειρηματίας λέει ότι χρειάστηκε να επαναλάβει τα ίδια αιτήματα ενόψει των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ σε συναντήσεις με στελέχη τριών διαφορετικών υπουργείων, ενώ ένας άλλος σχολιάζει ότι υπάρχουν διακριτές προσεγγίσεις ανά υπουργείο αναφορικά με το πόσο μετρημένη ή πόσο επιθετική πρέπει να είναι η βρετανική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις.
Άλλος επιχειρηματίας αποκαλύπτει  ότι στην ερώτηση ποιος έχει την  ευθύνη δράσεων για το Brexit ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ απάντησε ότι «είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί αυτή τη στιγμή».

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:09

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.