Διπλασιασμό του χρόνου μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης εμβολίου κατά COVID-19 συνιστά η Γαλλική Εθνική Αρχή Υγείας

Η Γαλλική Εθνική Αρχή Υγείας (HAS) συνέστησε σήμερα το διπλασιασμό του χρόνου μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου για την πρόληψη της ασθένειας από την COVID-19 σε έξι εβδομάδες, έναντι των τριών, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που εμβολιάζονται.

 

Ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ της χορήγησης της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου στη Γαλλία, είναι σήμερα τρεις εβδομάδες, για τους ανθρώπους στους οίκους ευγηρίας που έχουν προτεραιότητα και τέσσερις εβδομάδες για άλλους, όπως το προσωπικό στις υπηρεσίες υγείας.

Η HAS αναφέρει ότι διεύρυνση του χρόνου που απαιτείται μεταξύ των δύο δόσεων εμβολιασμού για τα εμβόλια της Pfizer/BioNtech και της Moderna θα επιτρέψει την αντιμετώπιση τουλάχιστον 700.000 περισσότερων ανθρώπων, τον πρώτο μήνα.

«Ο αυξανόμενος αριθμός των μολύνσεων και ο ανησυχητικός εντοπισμός νέων μεταλλάξεων, καλούν για μία επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού, ώστε να αποτραπεί μία έξαρση της πανδημίας στις επόμενες εβδομάδες» όπως επεσήμανε η HAS σε μία ανακοίνωσή της. Ν.Χ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:39

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.