Λευκορωσία: Σχεδόν 400 συλλήψεις στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Σχεδόν 400 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Μινσκ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που οργάνωσε σήμερα η αντιπολίτευση, η οποία διαμαρτύρεται, από τον Αύγουστο, για την επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε μια ανέντιμη, όπως κρίνει, εκλογική αναμέτρηση, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Viasna.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση της ΜΚΟ για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον 380 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Μινσκ και σε άλλες πόλεις, μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι και διακεκριμένοι αθλητές.

Ο Αντρέι Κρασένκο, αργυρός ολυμπιονίκης στο δέκαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και ο Ιβάν Γκανίν, παγκόσμιος πρωταθλητής στο kickboxing, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, όπως και η Μις Λευκορωσία 2008 Όλγκα Γινίκοβα και ο διάσημος Λευκορώσος ηθοποιός Αλεξάντερ Ζντάνοβιτς.

Πάνω από 10 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν επίσης κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης διαμαρτυρίας με αίτημα την αποχώρηση του Λουκασένκο από την εξουσία.

Η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας οργανώνει από τον Αύγουστο διαδηλώσεις διαμαρτυρίες κάθε εβδομάδα, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, σε ορισμένες περιπτώσεις 100.000 παρά τη βίαιη καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σήμερα, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια διαβεβαίωσε πως οι 90 ημέρες κινητοποιήσεων δείχνουν πως οι κυβερνώντες «έχουν χάσει τη νομιμότητά τους και την εξουσία». Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν «μέχρι τη νίκη», σημείωσε η Τιχανόφσκαγια, σε μήνυμά της στο Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:48

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.