Σχεδόν 20.000 τα νέα κρούσματα κορoνοϊού στο ΗΒ και ξανά πάνω από 100 οι νεκροί

Στα 19.724 καταμετρήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για αύξηση περίπου 2.500 σε σχέση με χθες.

Ακόμα 137 ασθενείς κατέληξαν σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου 24ώρου, ενώ χθες ο αντίστοιχος απολογισμός ήταν 143.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας 43.155 από τους συνολικά 654.644 επιβεβαιωμένους φορείς του ιού κατέληξαν (εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση).

Ο τοπικός Πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι από τις 6 το βράδυ της Παρασκευής θα απαγορεύεται η είσοδος στο ουαλικό έδαφος επισκεπτών από τις περιοχές της Αγγλίας που έχουν τοποθετηθεί στις δύο υψηλότερες βαθμίδες περιοριστικών μέτρων κατά του κορoνοϊού.

Οι δύο βαθμίδες αυτές, όπως τις έχει καταρτίσει η κυβέρνηση Τζόνσον, περιλαμβάνουν την απαγόρευση συναντήσεων ατόμων που δεν συγκατοικούν και στην περίπτωση της βαθμίδας ύψιστου ρίσκου το κλείσιμο των παμπ, των μπαρ και των γυμναστηρίων.

Στην τρίτη βαθμίδα για την ώρα έχει υπαχθεί η ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ και στη δεύτερη βαθμίδα μεγάλα αστικά κέντρα όπως το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ που δεν απέχουν πολύ από την Ουαλία.

Στη Σκωτία, εξάλλου, η εκεί τοπική Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον ζήτησε από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Μπλάκπουλ, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 180 κρούσματα Covid σε κατοίκους της Σκωτίας που επισκέφθηκαν αυτό το παραθαλάσσιο θέρετρο της ΒΔ Αγγλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:17

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.