Το lockdown θύμισε στην Μέρκελ τη ζωή της στην Ανατολική Γερμανία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μία ημέρα πριν την 30ή επέτειο από την επανένωση της Γερμανίας, δήλωσε ότι οι περιορισμοί στις ελευθερίες που χρειάστηκε να επιβάλει στους πολίτες στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού της θύμισαν τη ζωή της στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.

“ Στη διάρκεια της περιόδου αυτής (του lockdown) θυμήθηκα έντονα την παιδική και νεαρή μου ηλικία”, σχολίασε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στον όμιλο RND.

“ Τον Μάρτιο χρειάστηκε να περιορίσουμε δραστικά τις ελευθερίες των ανθρώπων”, επεσήμανε.

“ Ήταν σοβαροί περιορισμοί όταν χρειάστηκε να πω στους πολίτες ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο παρά μόνο ανά δύο ή άτομα του ίδιου νοικοκυριού, ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία διαδήλωση, ότι τα παιδιά δεν μπορούν να επισκεφθούν τους γονείς τους στους οίκους ευγηρίας”, υπογράμμισε η Μέρκελ.

“ Στη Γερμανία μετά τον πόλεμο δεν είχαν κλείσει ποτέ για τόσο καιρό τα σχολεία”, συνέχισε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία γεννήθηκε στο Αμβούργο και μεγάλωσε στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.

Η Γερμανία γιορτάζει αύριο Σάββατο διακριτικά, λόγω της πανδημίας covid-19, τα 30 χρόνια από την επανένωση της χώρας. Η Μέρκελ θα γιορτάσει στο τέλος Νοεμβρίου 15 χρόνια στην εξουσία.

“ Η καταγωγή μου με σημάδεψε, όπως για παράδειγμα όταν αποζητούσα ελευθερία στη διάρκεια της ζωής μου στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας”, σημείωσε. “ Μέχρι την πτώση του Τείχους δεν πίστευα ότι όσο ζω θα γινόταν πραγματικότητα η επανένωση της Γερμανίας”, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Όταν τελικά συνέβη, “ ήταν μια εκπληκτική εμπειρία ή οποία μου δίδαξε ότι η αλλαγή μπορεί να είναι κάτι καλό και ότι μια αλλαγή προς το καλύτερο είναι εφικτή”, κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.