Αυξάνονται τα κατά τόπους μέτρα κατά του κορονοϊού στη Βρετανία

Περιοχές της βορειοδυτικής Αγγλίας, του δυτικού Γιόρκσιρ και της κεντρικής Αγγλίας θα υπάγονται από την Τρίτη σε αυξημένους περιορισμούς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Στην κομητεία Λάνκασιρ, πλην της πόλης του Μπλάκπουλ, στην περιοχή του Μέρσεϊσαϊντ, στο Γουόρινγκτον και στο Χόλτον θα απαγορεύονται μεταξύ άλλων οι συναντήσεις μεταξύ μελών διαφορετικών νοικοκυριών και τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 10 τη νύχτα.

Τα ίδια μέτρα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας, επηρεάζοντας περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες.

Υπολογίζεται ότι πλέον πάνω από ένας στους έξι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ζει σε περιοχή όπου εφαρμόζονται αυξημένα περιοριστικά μέτρα λόγω COVID-19.

Την ίδια ώρα, η εβδομαδιαία δειγματοληπτική έρευνα από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπολογίζει ότι την πρώτη πλήρη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου υπήρχαν κατά μέσο ημερήσιο όρο 6.000 νέα κρούσματα του ιού στην Αγγλία.

Πρόκειται για σχεδόν διπλασιασμό κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και για το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης κρουσμάτων από το Μάιο.

Στα επιμέρους στοιχεία η πιο μεγάλη αυξητική τάση καταγράφεται στη ΒΔ Αγγλία και στο Λονδίνο, όπου ο δήμαρχος Σαντίκ Καν ανακοίνωσε πως ακυρώνεται το ετήσιο σόου πυροτεχνημάτων τη νύχτα της αλλαγής του έτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:42

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.