Λαγκάρντ: Δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός στη μάχη για ανάκαμψη

Δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός στη μάχη για ανάκαμψη από την ύφεση, η οποία προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, τόνισε την Κυριακή η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, προτρέποντας τις κυβερνήσεις να στηρίξουν τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών με δημοσιονομικές δαπάνες.

Παρά το ότι η Ευρωζώνη ανακάμπτει από τα περιοριστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν λόγω της πανδημίας, η οποία κατέστρεψαν την οικονομική δραστηριότητα νωρίτερα το τρέχον έτος, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι η ανάκαμψη παραμένει «άνιση» και «αβέβαιη», καθώς πολλά κράτη αντιμετωπίζουν μια νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.
 
Η ΕΚΤ "συνεχίζει να είναι έτοιμη να προσαρμόσει όλα τα εργαλεία της" για να βοηθήσει στην καθοδήγηση της Ευρωζώνης να διέλθει της κρίσης, είπε η κ. Λαγκάρντ σε διαδικτυακή ομιλία του σε συνάντηση Αράβων Κεντρικών τραπεζιτών.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα έπρεπε να μοιράζονται το βάρος μέσω δημόσιων δαπανών και επενδύσεων.

"Οι συνεχείς επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή της υπερβολικής κατάργησης θέσεων εργασίας και τη στήριξη των εισοδημάτων των νοικοκυριών έως ότου η οικονομική ανάκαμψη γίνει πιο ισχυρή", τόνισε η πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ προέτρεψε τις κυβερνήσεις να ξεπεράσουν γρήγορα τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που αφορούν την λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης 750 εκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ, "έτσι ώστε τα κεφάλαια να αρχίσουν να ρέουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Ιανουάριο του 2021".

Τα σχόλια της Προέδρου της ΕΚΤ ήταν ισχυρότερα από ό, τι την περασμένη Πέμπτη, όταν, μετά την τακτική συνεδρία της τράπεζας, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι το θεσμικό όργανο της Φρανκφούρτης παρακολουθεί «προσεκτικά» την ενίσχυση του ευρώ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα απελευθερώσει περισσότερα νομισματικά κίνητρα πριν το τέλος του έτους, πιθανώς μέσω της επέκτασης ή της αύξησης του προγράμματος έκτακτης ανάγκης αγοράς ομολόγων.

Πηγή: (ΚΥΠΕ - ΓΠΕ/ΚΣΤ/ΓΒΑ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:49

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.