Επέκταση των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο 500 εκατομμυρίων λιρών για τη βελτίωση και αύξηση των διαγνωστικών ελέγχων που διενεργούνται για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Το κονδύλι θα αξιοποιηθεί αρχικά για τη δοκιμή ενός νέου τεστ που επιστρέφει αποτελέσματα εντός 20 λεπτών, με τον Υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να κάνει λόγο για «τεράστιο βήμα προς τα εμπρός» στη μάχη κατά της COVID-19.

Πρόκειται για ένα τεστ που δεν χρειάζεται φαρυγγικό επίχρισμα και ήδη δοκιμάζεται στο Σάουθαμπτον.

Ο Υπουργός είπε επίσης ότι μέρος των χρημάτων θα χορηγηθεί για τη διερεύνηση της πιθανότητας διενέργειας τακτικών διαγνωστικών τεστ στον πληθυσμό. 

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα εβδομαδιαίων ελέγχων μεγάλου τμήματος του τοπικού πληθυσμού θα ξεκινήσει στο Σάλφορντ της περιοχής του ευρύτερου Μάντσεστερ. Θα αφορά αρχικά πολίτες που επισκέπτονται εμπορικούς δρόμους, δημόσιες υπηρεσίες και χώρους λατρείας και που χρησιμοποιούν δημόσια μέσα συγκοινωνίας.

Τα χρήματα θα διατεθούν επιπλέον για την αύξηση του αριθμού των λεγόμενων τεστ PCR στο γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανέφερε την Τετάρτη σε Συντηρητικούς βουλευτές ότι ευελπιστεί πως η περαιτέρω επέκταση την διαγνωστικών ελέγχων και η συντόμευση του χρόνου επιστροφής αποτελεσμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό της υποχρέωσης τήρησης κοινωνικών αποστάσεων ακόμα και πριν από τη χρήση ενός εμβολίου.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης έρχονται ενώ έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση BMJ Open συστήνει τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ σε επιβεβαιωμένους φορείς του κορωνοϊού τέσσερις ή περισσότερες εβδομάδες μετά από την εκδήλωση συμπτωμάτων.

Η σύσταση βασίζεται στο συμπέρασμα των ερευνητών πως ο SARS-CoV-2 φεύγει από τον ανθρώπινο οργανισμό κατά μέσο όρο 30 ημέρες μετά από το πρώτο θετικό τεστ και 36 ημέρες μετά από την εκδήλωση συμπτωμάτων.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.