Ανθρώπινες αλυσίδες στο Μινσκ κατά της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων

Ανθρώπινες αλυσίδες σχηματίζονται σήμερα σε διάφορα σημεία του Μινσκ για να καταγγείλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που ακολούθησαν την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του Προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα πλήθη, κρατώντας στο χέρι λουλούδια ή λευκά μπαλόνια, και με τη συνοδεία των κλαξόν των αυτοκινήτων, συγκεντρώθηκαν σε μακρές αλυσίδες δεκάδων ή εκατοντάδων ανθρώπων κατά μήκος λεωφόρων ή γύρω από τους σταθμούς του μετρό, σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP.

Συνολικά, χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση στο Μινσκ. Σύμφωνα με αντιπολιτευόμενα και ρωσικά ΜΜΕ, παρόμοιες δράσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας, καθώς και σε εργοστάσια, όπως τα BelAZ, Maz, Grodno Azot και Grodnozhilstroy.

Στο ιστορικό κέντρο του Μινσκ, στην οδό Νεμίγκα, έχουν συγκεντρωθεί 100 άνθρωποι, με τις γυναίκες, πολλές από αυτές λευκοντυμένες, να κρατούν στα χέρια λουλούδια, καρδούλες ή πανό.

"Χθες, είδα γυναίκες στα λευκά όπως αυτές. Και κατάλαβα, θέλω να το κάνω αυτό. Είμαστε κατά της βίας, των εκρήξεων, είμαστε υπέρ των έντιμων εκλογών", εξηγεί η Νάστια, 26 ετών, καλλιτέχνις στον ψηφιακό τομέα.

Η Ελένα, μια 41χρονη δασκάλα, λέει ότι διαμαρτύρεται για να "σταματήσουν τα βασανιστήρια στη φυλακή, για να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι", μετά τη σύλληψη περίπου 6.700 ανθρώπων από την Κυριακή και την έναρξη των διαδηλώσεων κατά της επανεκλογής του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, οι ανθρώπινες αλυσίδες μετατρέπονται σε πορείες.

Αυτή η μορφή κινητοποίησης, που ξεκίνησε χθες Τετάρτη από δεκάδες γυναίκες ντυμένες στα λευκά, δεν έχει προκαλέσει μέχρι στιγμή βίαιη καταστολή όπως εκείνες εναντίον νυχτερινών διαδηλώσεων.

Στο μεταξύ, διπλωμάτες και αξιωματούχοι που επικαλείται το Reuters δήλωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πιθανό να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας ακόμη και αργότερα αυτό τον μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:29

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.