Κορονοϊός: Η ΕΕ αναμένεται να αφαιρέσει την Αλγερία από την λίστα των «ασφαλών χωρών»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να εξαιρέσει την Αλγερία από την ‘ασφαλή λίστα’ χωρών από τις οποίες επιτρέπει τα μη απαραίτητα ταξίδια ύστερα από συνεδρίαση των πρεσβευτών των ευρωπαϊκών χωρών σήμερα.

Η λίστα αυτή των χωρών θα μειωθεί σε 11, υπό την προϋπόθεση ότι η προσωρινή απόφαση αυτή θα επικυρωθεί γραπτώς από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, δήλωσαν δύο Ευρωπαίοι διπλωμάτες με γνώση των συνομιλιών.

Οι ασφαλείς χώρες που θεωρούνται ότι έχουν σε μεγάλο βαθμό θέσει την COVID-19 υπό έλεγχο είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γεωργία, η Ιαπωνία, το Μαρόκο, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Νότια Κορέα, η Τυνησία και η Ουρουγουάη.

Υπάρχει επίσης προσωρινή έγκριση για την Κίνα, αν και τα ταξίδια θα ανοίξουν μόνο εάν οι κινεζικές αρχές επιτρέψουν στη χώρα την είσοδο επισκεπτών από την ΕΕ.

Απολογισμός του Reuters με βάση τα στοιχεία κυβερνήσεων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έδειξε ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Αφρική ξεπέρασε τα 750.000, με την Αλγερία να είναι μεταξύ των πλέον πληγέντων κρατών στην αφρικανική ήπειρο.

Η λίστα της ΕΕ δεν αναμένεται να αναθεωρηθεί και πάλι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, όταν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι σε διακοπές, αν και χώρες μπορεί να αφαιρεθούν από αυτή εάν υπάρξει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η λίστα λειτουργεί περισσότερο ως οδικός χάρτης παρά ως κανόνας για τα 27 κράτη-μέλη ενώ έχει στόχο να στηρίξει την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική βιομηχανία και του τουριστικούς προορισμούς, ιδιαίτερα σε χώρες της νότιας Ευρώπης που έχουν πληγεί πιο πολύ από την πανδημία της COVID-19.

Η ιδέα είναι ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα ανοίξει σε κράτη που δεν είναι στη λίστα αυτή. Ωστόσο, η Ιταλία και το Βέλγιο, για παράδειγμα, καθυστερούν να ανοίξουν προς οποιαδήποτε χώρα. Οι περισσότερες χώρες σε αυτή την ‘ασφαλή λίστα’ είτε έχουν απαγορεύσει την είσοδο όλων σχεδόν των ξένων επισκεπτών ή τους ζητούν να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Στο μεταξύ, συνεχίζουν να ισχύουν πολλοί περιορισμοί για τα ταξίδια εντός της Ευρώπης και της περιοχής Σένγκεν, η οποία περιλαμβάνει και χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ, όπως η Νορβηγία και η Ελβετία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:47

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.