Σαρλ Μισέλ: Αν υπάρχει πολιτικό θάρρος είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε συμφωνία

"Ακόμα και αν είναι δύσκολο, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να  καταλήξουμε σε συμφωνία, τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Έκανε λόγο για "πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση", σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη σύνοδο μετά από καιρό με φυσική παρουσία από την αρχή της κρίσης και υπενθύμισε τη σκληρή προετοιμασία των προηγούμενων ημερών. "Ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά δεν είναι μόνο για τα λεφτά, είναι για τους πολίτες, είναι για το μέλλον της ΕΕ, την ευρωπαϊκή ενότητα και ακόμα και αν είναι δύσκολη, με πολιτικό θάρρος, είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε συμφωνία".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε ότι "τους τελευταίους τρεις μήνες προχωρήσαμε αρκετά, φτάσουμε σε μια φιλόδοξη απάντηση στην κρίση του COVID19 και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία σε αυτή τη Σύνοδο, καθώς το διακύβευμα είναι οι αρχές της ευρωπαϊκής ενότητας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης".

"Δεν πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση από τον ΒΠΠ, ίσως κάποιοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια φιλόδοξη λύση, γιατί οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από εμάς", σημείωσε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ  Μακρόν έκανε λόγο για ένα "απολύτως αφιερωμένο στο ΠΔΠ και το πλάνο ανάκαμψης, συμβούλιο", σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει απόφαση με βάση την αλληλεγγύη και τη φιλοδοξία, υπενθύμισε τη γαλλογερμανική πρόταση και τόνισε ότι οφείλουμε να φτάσουμε σε συμβιβασμό με έμφαση στην ανάκαμψη και την στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο.

"Όλα τα Κράτη Μέλη θα πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς", δήλωσε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, προσερχόμενος στη Σύνοδο. Έκανε λόγο για "δύο δύσκολες ημέρες", αλλά κατάγραψε την ανάγκη να υπάρξει απόφαση "και να εκκινήσουμε την ευρωπαϊκή οικονομία".

"Είναι σημαντικό να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά πρέπει να είναι καλή συμφωνία", σχολίασε ο Πρωθυπουργός των Κάτω Χωρών Μαρκ Ρούττε. Υπολόγισε δε ότι "η πιθανότητα συμφωνίας είναι μικρότερη από 50%".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:59

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.