Η Μέρκελ κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με μάσκα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με προστατευτική μάσκα για τον νέο κορονοϊό αφού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απέρριψε την κατηγορία που της επέρριψαν για υποκρισία διότι δεν φορούσε.

Η Μέρκελ μπήκε στην Μπούντεσρατ, την άνω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, φορώντας μια μαύρη μάσκα με το σήμα EU2020.de του ιστότοπου που είναι αφιερωμένος στην εξάμηνη προεδρία της ΕΕ από την Γερμανία από την 1η Ιουλίου.
Η καγκελάριος, η κυβέρνηση της οποίας έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κάποιους δημόσιους χώρους, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα γιατί δεν την έχουν δει ποτέ να φοράει μάσκα σε κάποια δημόσια εμφάνισή της.
Η Μέρκελ, η οποία είναι γνωστό ότι παρακολουθεί στενά τις δημοσκοπήσεις, απάντησε ότι δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα όταν τηρεί τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά το κάνει όταν δεν μπορεί τους τηρήσει, όπως για παράδειγμα όταν βγαίνει ιδιωτικώς για ψώνια και δεν βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας.
"Αλλά δεν θα σας πω πού πάω για ψώνια", πρόσθεσε χαμογελώντας.
Η Μέρκελ έχει δεχθεί επαίνους για την αντιμετώπιση της κρίσης με την Covid-19 και τα ποσοστά δημοτικότητάς της έχουν εκτοξευτεί. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετώπισε την πανδημία του νέου κορονοϊού καλύτερα από τους περισσότερους γείτονές της, βοηθούμενη από σχετικά ήπια περιοριστικά μέτρα, τα οποία επέτρεψαν να συνεχιστεί κάποια κοινωνική και βιομηχανική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των μηνών της κορύφωσης της επιδημίας, όπως και από μεγάλα πακέτα διάσωσης και οικονομικών κινήτρων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:13

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.