Βρετανία: 15ετής φυλάκιση για έφηβο που πέταξε στο κενό 6χρονο παιδί 

Ένας έφηβος καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τουλάχιστον 15 ετών επειδή έριξε ένα 6χρονο αγόρι από 30 μέτρα ύψος στο βρετανικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Tate Modern. 

Ο λόγος για τον 18χρονο Τζόντι Μπρέιβερι, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για απόπειρα δολοφονίας του παιδιού πριν έξι μήνες. Ο 6χρονος, γαλλικής υπηκοότητας, επέζησε από την πτώση, αλλά υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς (χτύπημα στο κεφάλι – κατάγματα) που του άλλαξαν τη ζωή. Το παιδί νοσηλεύεται,  παραμένει σε αναπηρικό αμαξίδιο, και θα χρειάζεται διαρκή φροντίδα για τα επόμενα δύο χρόνια.  

Ο δικαστής ανέφερε ότι η διαταραχή του αυτισμού του δράστη δεν δικαιολογεί την επίθεση και ότι παρουσιάζει «σοβαρό και άμεσο κίνδυνο για τους πολίτες».

«Θα ξοδέψεις το μεγαλύτερο μέρος - αν όχι όλη - της ζωής σου υπό κράτηση... μπορεί να μην απελευθερωθείς ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής, απευθυνόμενος στον Μπρέιβερι.

Την ώρα της απόφασης, την οποία παρακολούθησε μέσω απευθείας βιντεοσύνδεσης από νοσοκομείο, ο δράστης φαινόταν απαθής, με τα πόδια του σταυρωμένα, ενώ περιστασιακά τοποθετούσε τα χέρια του πίσω από το κεφάλι του. 

Το δικαστήριο άκουσε ότι τη στιγμή του συμβάντος, ο Μπρέιβερι είπε ότι έκανε την αποτρόπαιη πράξη του επειδή ήθελε να εμφανιστεί στις ειδήσεις. Οι μάρτυρες τον περιέγραψαν ως ήρεμο και στερούμενο συναισθήματος, τη στιγμή του τρομερού συμβάντος. Είπαν επίσης ότι αργότερα ακούστηκε να λέει: «Δεν φταίω εγώ, φταίνε οι κοινωνικές υπηρεσίες».

Η απόφαση για φυλάκιση του Μπρέιβερι ελήφθη παρά το γεγονός ότι οι ψυχιατρικοί εμπειρογνώμονες είπαν στο δικαστήριο ότι θα έπρεπε να κρατηθεί σε νοσοκομείο.

Η οικογένεια του θύματος είπε: «Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν τη φρίκη και το φόβο που έχουν προκαλέσει οι πράξεις του σε εμάς και το γιο μας, ο οποίος τώρα, έξι μήνες μετά, αναρωτιέται γιατί βρίσκεται στο νοσοκομείο. Πώς δεν μπορεί να δει σε κάθε ξένο έναν πιθανό ‘’κακοποιό’’ που θα μπορούσε να του προκαλέσει τεράστιο πόνο και ταλαιπωρία;» Κανένα μέλος της οικογένειας του θύματος ή του Μπρέιβερι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο. 

Πηγή:Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:21

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.