Οι 27 Υπ. Πολιτισμού ΕΕ αντάλλαξαν απόψεις για τον αντίκτυπο του COVID-19 στον πολιτισμό και δημιουργία

Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον αντίκτυπο του COVID-19 στους πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς, πραγματοποίησαν σήμερα με τηλεδιάσκεψη, οι 27 Υπουργοί Πολιτισμού της ΕΕ. Σύμφωνα με την Κροατική Προεδρία, η  συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών και των διδαγμάτων από την έναρξη της πανδημίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στις δυνατότητες επανάληψης πολιτιστικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο την υγεία των καλλιτεχνών και του κοινού.

Επιπλέον οι Υπουργοί συμφώνησαν ότι ήταν απαραίτητο να εφαρμοστεί η μέγιστη ευελιξία στην εφαρμογή του προγράμματος "Δημιουργική Ευρώπη" και στη χρηματοδότησή του μετά το 2020 και τόνισαν την ανάγκη εξασφάλισης ισότιμων όρων.

Οι Υπουργοί πρότειναν να συμπεριληφθούν μέτρα για την υποστήριξη του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα στις πρωτοβουλίες ανάκαμψης της ΕΕ και αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν διάφορα προγράμματα της ΕΕ για τη στήριξη και των δύο τομέων. Τονίστηκε επίσης η σημασία της ψηφιοποίησης και της ανάπτυξης διαδικτυακών πλατφορμών. Οι Υπουργοί τόνισαν τον κρίσιμο ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της αξιόπιστης πληροφόρησης και την ανάγκη εξασφάλισης υποστήριξης στον οπτικοακουστικό τομέα.

Η κροατική Προεδρία ευχαρίστησε τα Κράτη Μέλη για τη συμβολή τους στην οριστικοποίηση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου σχετικά με τη διαχείριση κινδύνων στην πολιτιστική κληρονομιά, τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την παιδεία στα μέσα ενημέρωσης σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο και τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την τροποποίηση του προγράμματος εργασίας για τον πολιτισμό (2019-2022).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.