Διάσκεψη Προέδρων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου.


Σε ανακοίνωσή του το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρει πως «τον Μάιο του 2019 οι εκλογές άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για τις πολιτικές και δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρώπη. Η σημαντική αύξηση της συμμετοχής στην Ευρώπη αποδεικνύει ότι η ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι ζωντανή. Οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι έδωσαν στο νεοεκλεγμένο Κοινοβούλιο νέα και ισχυρή νομιμοποίηση για την επόμενη πενταετία. Ως ο μόνος θεσμός της ΕΕ που εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί αναμφισβήτητα τον πλέον νομιμοποιημένο χώρο για να συζητηθεί και να αποσαφηνιστεί η λαϊκή εντολή για την αλλαγή».

Βάσει τον αποτελεσμάτων των εκλογών, οι πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής, δεσμεύτηκαν όπως πραγματοποιήσουν στρατηγικό, διαφανή και δημοκρατικό διάλογο για την εντολή της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα αυτής της εσωτερικής συζήτησης θα αποτελέσει τη βάση του διαλόγου με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Η εντολή για την αλλαγή και η στρατηγική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνδιαμορφώσουν μια στερεή βάση για τις ανανεωμένες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», προστίθεται.

Παράλληλα, το ΕΚ δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου εφιστούν την προσοχή στα ψηφίσματα του ΕΚ Bresso Brok, González Pons, Verhofstadt, Jáuregui, τα οποία επανεπιβεβαιώνουν τη στήριξή του στη διαδικασία των κορυφαίων υποψηφίων ώστε ο/η επόμενος/η Πρόεδρος της Επιτροπής να δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα και το χαρακτήρα του πριν τις εκλογές και να έχει εμπλακεί σε πανευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία.

«Η Δήλωση αριθ. 11 επί του άρθρου 17 παράγραφοι 6 και 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει ότι “το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν από κοινού ευθύνη για την καλή διεξαγωγή της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά συνέπεια, οι αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πραγματοποιούν, πριν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις αναγκαίες διαβουλεύσεις στο καταλληλότερο πλαίσιο (...)”».

Πηγή: Φιλελεύθερος

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:14

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Στόχος η κάλυψη της Κύπρου σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων, μέχρι το 2026
17:05
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.