Wi-Fi hotspots: Ποιοι 31 δήμοι επιλέχθηκαν για επιχορήγηση

Τα αποτελέσματα της δεύτερης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το WiFi4EU, η οποία διεξήχθη από τις 4 έως τις 5 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, στη βάση των οποίων 3.400 δήμοι θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ για να καλύψουν το κόστος εγκατάστασης των Wi-Fi hotspots σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών κέντρων, των δημόσιων βιβλιοθηκών, των μουσείων, των δημόσιων πάρκων ή των πλατειών.

Σημειώνεται ότι στην Κύπρο επιλέχθησαν οι εξής δήμοι: Άγιος Γεώργιος Καυκάλλου-Agios Georgios Kafkallou Άγιος Επιφάνιος Ορεινής-Agios Epifanios Oreinis Αγλαντζιά ή Αγλαγγιά-Aglantzia or Aglangia Αγρός-Agros Αθιένου-Athienou Άλωνα Αραδίππου-Aradippou Αυγόρου-Avgorou Βουνί-Vouni Γερακιές-Gerakies Γέρι-Geri Δάλι-Dali Δερύνεια-Deryneia Ευρύχου-Evrychou Καλιάνα-Kaliana Κάτω Πύργος-Kato Pyrgos Λακατάμεια-Lakatameia Λευκωσία-Lefkosia Μανδριά Λεμεσού-Mandria Lemesou Ξυλοφάγου Ορμίδεια-Ormideia Ορούντα-Orounta Πάνω Λεύκαρα Περιστερώνα Πάφου-Peristerona Pafou Πλατανιστάσα-Platanistasa Στρόβολος-Strovolos Σωτήρα Αμμοχώστου-Sotira Ammochostou Τραχώνι Λεμεσού-Trachoni Lemesou Φοινί Φοινικάρια-Foinikaria Φρέναρος-Frenaros Ψευδάς-Psevdas

Στη λίστα των αναπληρωματικών βρίσκονται οι εξής: Άγιοι Βαβατσινιάς-Agioi Vavatsinias Αναλιόντας Αναφωτίδα-Anafotida Γερμασόγεια-Germasogeia Έγκωμη Λευκωσίας-Egkomi Lefkosias Καντού-Kantou Κάτω Δρυς Λάρνακα-Larnaka Μέσα Γειτονιά-Mesa Geitonia Πελένδρι-Pelendri Πόλις-Polis Ποτάμι-Potami Πύλα-Pyla Πυργά (τα) Λάρνακας-Pyrga Larnakas Σιναόρος

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την παρούσα πρόσκληση ήταν 51 εκατομμύρια ευρώ και οι αιτήσεις προέρχονταν από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δηλαδή κράτη μέλη της ΕΕ, Ισλανδία και Νορβηγία. Η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία Mariya Gabriel εξέφρασε την ικανοποίησή της κάνοντας λόγο για περισσότερες από 10.000 υποψηφιότητες.

Στο σύνολο θα διατεθούν σχεδόν 9000 "κουπόνια WiFi4EU", ενώ έως το τέλος του 2020 θα διοργανωθούν δύο ακόμη προσκλήσεις, μεταξύ των οποίων και ένα αργότερα φέτος.

Επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία WiFi4EU αποτελεί μέρος της φιλόδοξης αναθεώρησης των κανόνων τηλεπικοινωνιών της ΕΕ , συμπεριλαμβανομένων νέων μέτρων για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σύνδεσης των Ευρωπαίων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης. Κατά την πρώτη πρόσκληση το 2018, 2.800 δήμοι επιλέχθηκαν για να λάβουν ένα δελτίο WiFi4EU αξίας € 15.000.

Πηγή: Philenews

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.