Κοινή δήλωση ΕΕ,ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας και ΗΒ για Ιράν

"Παρατηρούμε με μεγάλη ανησυχία τη δήλωση του Ιράν σχετικά με τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPoA)", δήλωσαν σήμερα από το Σίμπιου της Ρουμανίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας, ΗΒ και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι, ξεκαθαρίζοντας ότι "εξακολουθούμε να είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι στη διατήρηση και πλήρη εφαρμογή της JCPoA, ενός βασικού επιτεύγματος της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, το οποίο είναι προς το συμφέρον ασφάλειας όλων".

Ταυτόχρονα η Ύπατη Εκπρόσωπος και οι Υπουργοί προτρέπουν έντονα το Ιράν να συνεχίσει να εφαρμόζει πλήρως τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο του JCPoA, "όπως έπραξε μέχρι σήμερα, και να απέχει από οποιαδήποτε κλιμάκωση".

Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζουν ότι απορρίπτουν "κάθε τελεσίγραφο" και δηλώνουν ότι θα αξιολογήσουν τη συμμόρφωση του Ιράν με βάση τις επιδόσεις του Ιράν όσον αφορά τις δεσμεύσεις που σχετίζονται με την πυρηνική ενέργεια στο πλαίσιο της JCPoA και της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων. "Από την άποψη αυτή, υπενθυμίζουμε τον βασικό ρόλο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για την παρακολούθηση και την επαλήθευση της εφαρμογής από το Ιράν των δεσμεύσεών του σε θέματα πυρηνικής ενέργειας", αναφέρουν.

"Προσβλέπουμε επίσης στο Ιράν να συνεχίσει να τηρεί τις καθιερωμένες μορφές και μηχανισμούς της JCPoA, συμπεριλαμβανομένης της Μικτής Επιτροπής JCPoA", σημειώνουν και ταυτόχρονα, υπενθυμίζουν τις σταθερές δεσμεύσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας, μεταξύ άλλων "όσον αφορά την άρση κυρώσεων προς όφελος του ιρανικού λαού".

"Από την άποψη αυτή, λυπούμαστε για την εκ νέου επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποχώρησή τους από την JCPoA", αναφέρουν.

"Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθειες για τη συνέχιση των νόμιμων εμπορικών συναλλαγών με το Ιράν, μεταξύ άλλων με τη λειτουργία του φορέα ειδικού σκοπού INSTEX", τονίζουν.

"Καλούμε τις χώρες που δεν συμμετέχουν στο JCPoA να απέχουν από τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων που παρεμποδίζουν την ικανότητα των υπολοίπων μερών να εκπληρώσουν πλήρως τις δεσμεύσεις τους", καταλήγουν.

Πηγή: philenews/KYΠΕ

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.