Σίμπιου: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η καλύτερη ιδέα που είχαμε ποτέ

"H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η καλύτερη ιδέα που είχαμε ποτέ", δηλώνουν οι Αρχηγοί 21 Κρατών Μελών της ΕΕ από το Σίμπιου της Ρουμανίας, σύμφωνα με κοινή δήλωση την οποία συνυπογράφουν ονομαστικά.

Συγκεκριμένα, στη δήλωση που συνυπογράφουν οι 21 αρχηγοί κρατών, περιλαμβανομένου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αναφέρεται πως "η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση συνέβαλε στην πραγματοποίηση μιας αιώνιας ελπίδας για ειρήνη στην Ευρώπη, αφού ο αχαλίνωτος εθνικισμός και άλλες ακραίες ιδεολογίες οδήγησαν την Ευρώπη στη βαρβαρότητα δύο παγκοσμίων πολέμων".

"Μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να θεωρούμε την ειρήνη και την ελευθερία, την ευημερία και την ευημερία δεδομένη", προειδοποιούν οι ηγέτες. "Είναι απαραίτητο όλοι να συμμετάσχουμε ενεργά στη μεγάλη ιδέα μιας ειρηνικής και ολοκληρωμένης Ευρώπης", τονίζουν.

"Οι εκλογές του 2019 έχουν ιδιαίτερη σημασία: εσείς, οι Ευρωπαίοι πολίτες, αποφασίζετε ποιά πορεία θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση", αναφέρουν. "Εμείς, οι αρχηγοί κρατών της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Κροατίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Μάλτας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, να καλούμε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου να συμμετάσχουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα τέλη Μαΐου 2019", σημειώνουν.

"Οι λαοί της Ευρώπης ενώθηκαν με δική τους ελεύθερη βούληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βασίζεται στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της πίστης μέσα και μεταξύ των μελών της. Μια Ένωση η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της Ευρώπης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εκλεγμένοι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τις κυβερνήσεις όλων των κρατών μελών, αποφασίζουν ποιους κανόνες θα πρέπει να εφαρμόσουν στην Ευρώπη και πώς θα δαπανηθεί ο προϋπολογισμός της Ευρώπης", διευκρινίζουν οι ηγέτες.

"Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι"

"Για πολλούς ανθρώπους στην Ευρώπη, ιδίως μεταξύ της νέας γενιάς, η ευρωπαϊκή τους ιθαγένεια έχει καταστεί δεύτερη φύση γι `αυτούς. Δεν είναι μια αντίφαση για αυτούς να αγαπούν το χωριό τους, την πόλη, την περιοχή ή το έθνος τους και να δεσμεύονται ως Ευρωπαίοι", τονίζουν οι ηγέτες.

"Η Ευρώπη μας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μαζί τις προκλήσεις"

"Σε αυτούς τους μήνες, περισσότερο από ποτέ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει βαθιές προκλήσεις. Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, οι άνθρωποι μιλάνε για την ανατροπή ενός ή περισσοτέρων βημάτων ολοκλήρωσης, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία ή η κατάργηση κοινών θεσμών. Για πρώτη φορά ένα κράτος μέλος προτίθεται να εγκαταλείψει την Ένωση. Ταυτόχρονα, άλλοι απαιτούν μεγαλύτερη ενσωμάτωση στην ΕΕ ή στην ευρωζώνη ή σε μια Ευρώπη με πολλές ταχύτητες", αναφέρουν οι ηγέτες που υπογράφουν τη δήλωση.

Διευκρινίζουν ότι "οι απόψεις για τα θέματα αυτά διαφέρουν μεταξύ των πολιτών και των κυβερνήσεων των κρατών μελών, καθώς και μεταξύ των αρχηγών κρατών. Ωστόσο, όλοι συμφωνούμε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ενότητα είναι ουσιαστικής σημασίας και ότι θέλουμε να συνεχίσουμε την Ευρώπη ως Ένωση. Μόνο μια ισχυρή κοινότητα θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, της τρομοκρατίας, της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και της μετανάστευσης δεν σταματούν στα εθνικά σύνορα. Θα ανταποκριθούμε επιτυχώς σε αυτές τις προκλήσεις και θα συνεχίσουμε στην πορεία προς την οικονομική και κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, συνεργαζόμενοι ως ισότιμοι εταίροι σε θεσμικό επίπεδο", ξεκαθαρίζουν.

"Θέλουμε μια ισχυρή και ολοκληρωμένη Ευρώπη"

"Χρειαζόμαστε λοιπόν μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση, μια Ένωση που έχει κοινά θεσμικά όργανα, μια Ένωση που επανεξετάζει διαρκώς το έργο της με κρίσιμο μάτι και είναι σε θέση να μεταρρυθμίσει την ίδια, μια Ένωση που βασίζεται στους πολίτες της και στα κράτη μέλη", σημειώνουν και τονίζουν ότι "αυτή η Ευρώπη χρειάζεται μια ζωντανή πολιτική συζήτηση σχετικά με την καλύτερη πορεία προς το μέλλον, ξεκινώντας από τη δήλωση της Ρώμης της 25ης Μαρτίου 2017 ως βάση. Η Ευρώπη είναι σε θέση να αντέξει ένα πολύ ευρύ φάσμα απόψεων και ιδεών. Αλλά σίγουρα δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε μια Ευρώπη στην οποία οι χώρες δεν είναι πλέον ισότιμοι εταίροι αλλά αντιπάλους".

Καταλήγουν τέλος τονίζοντας ότι "η ενωμένη Ευρώπη μας, χρειάζεται ισχυρή ψηφοφορία από τους λαούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας καλούμε να ασκήσετε το δικαίωμα ψήφου σας. Είναι το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον που είναι το διακύβευμα της ψηφοφορίας".

Τη δήλωση υπογράφουν οι :
Ρούμεν Ράντεβ
Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας
Μίλος Ζέμαν
Πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας
Φρανκ Βάλτερ Στείνμάγιερ
Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Κέρστι Κάλγιουλάιντ
Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Εσθονίας
Μάικλ Δ. Χιτζίνς
Πρόεδρος της Ιρλανδίας
Προκόπιος Παυλόπουλος
Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Εμμανουέλ Μακρόν
Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας
Κολίντα Γκραμπάρ-Κιταρόβιτς
Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κροατίας
Σέργιο Ματαρέλα
Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας
Νίκος Αναστασιάδης
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ράιμοντς Βεγιόνις
Πρόεδρος της Δημοκρατίας Λετονία
Ντάλια Γκρυμπαϊσκάϊτε
Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λιθουανίας
Γιάνος Άντερ
Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας
Ζορζ Βέλα
Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μάλτας
Αλέξανδρος Βαν ντε Μπελέν
Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αυστρίας
Αντρέι Ντούντα
Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας
Μαρσέλο Ρεμπέγιο ΝτεΣόουζα
Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας
Κλάους Ιωάννη
Πρόεδρος της Ρουμανίας
Μπορούτ Παχόρ
Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας
Αντρέι Κίσκα
Πρόεδρος της Σλοβακικής Δημοκρατίας
Σάουλι Νιιστο
Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Φινλανδίας

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:47

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.