Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %09 %456 %2019 %12:%Μαϊ

ΥΠΕΞ: Στο τελικό στάδιο για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Λευκωσία βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έκδοση των πρώτων ενταλμάτων σύλληψης αναφορικά με την δραστηριότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.


Είπε ότι όλα τα στοιχεία έχουν προωθηθεί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα εκδοθούν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης.
Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι εντός των επόμενων λίγων ημερών, αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επεσήμανε ότι σήμερα ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει και να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τα επόμενα βήματα, όσον αφορά τον τρόπο αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συνέχεια στις δηλώσεις υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο σε θεσμικό επίπεδο από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο και από κράτη μέλη.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Λευκωσία είναι σε επαφή και με τα γειτονικά κράτη, τα οποία παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών έγιναν στο περιθώριο εκδήλωσης για την Ημέρα της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Σύνταξη:Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %09 %456 %2019 %12:%Μαϊ