Ευρωεκλογές: Πρωτοφανής επιτυχία της εκστρατείας του ΕΚ  

Με πάνω από 75 εκατομμύρια θεάσεις σε μία εβδομάδα, το φιλμ μικρού μήκους «Αποφάσισε για το Μέλλον Σου» που στηρίζεται στο αίσθημα ενότητας έχει ήδη αφήσει το στίγμα του.

Από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 25 Απριλίου, το τρίλεπτο φιλμ έχει παιχτεί πάνω από 75 εκατομμύρια φορές μέχρι τις 10:00 π.μ. της Πέμπτης 2 Μαΐου. Τα νούμερα αυτά δεν έχουν προηγούμενο για ενημερωτική εκστρατεία των ευρωπαϊκών θεσμών.

Το φιλμ συνοδεύεται από υπότιτλους στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ καθώς και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, διαφορετικές εκδοχές για συγκεκριμένες χώρες στην ίδια γλώσσα (33 στο σύνολό τους), καθώς και πέντε διεθνώς σημαντικές γλώσσες (αραβικά, κινέζικα, ρωσικά, χίντι και τούρκικα). Έχουν επίσης παραχθεί 31 εκδόσεις σε νοηματικές γλώσσες και τη διεθνή νοηματική, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κωφών (EUD).

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Frédéric Planchon, σε συνεργασία με την ανάδοχο του Κοινοβουλίου για την ανάπτυξη και παραγωγή του φιλμ «European Broadcast Partners» και των συνεργατών της «& Co./NoA», αποτυπώνει τις έντονες, όμορφες και εύθραυστες στιγμές του ερχομού των νεογέννητων παιδιών στον κόσμο μας σε όλη την Ευρώπη, στοχεύοντας να μας κάνει να αναλογιστούμε γιατί ψηφίζουμε. Όλες οι γεννήσεις που απεικονίζονται στο φιλμ έχουν καταγραφεί σε πραγματικές συνθήκες. Ως ένα από τα κεντρικά σημεία της ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εκλογές του 2019, το φιλμ αποσκοπεί στο να συναισθανθούν οι Ευρωπαίοι τις κοινές τους αρχές, αισθήματα και ευθύνες. Με τα λόγια της νεαρής αφηγήτριας: «Καθένας μας μπορεί να αφήσει το στίγμα του, αλλά μαζί μπορούμε να κάνουμε πραγματική διαφορά».

Η εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιλαμβάνει επίσης την πλατφόρμα aftitiforapsifizw.eu για την εμπλοκή των ενδιαφερόμενων με τις ευρωπαϊκές εκλογές. Μέχρι στιγμής, πάνω από 270.000 άτομα έχουν εγγραφεί.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις χώρες τις ΕΕ το διάστημα 23 με 26 Μαΐου.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:48

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.