Σενάριο δεύτερου δημοψηφίσματος για Brexit εξετάζει η Μέι

Σε σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit έχει προχωρήσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ελπίζει να βρει έναν τρόπο για να καταφέρει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο ένα σχέδιο για το Brexit χωρίς να υπάρξει ένα ακόμα δημοψήφισμα, αλλά οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα για μια συμβιβαστική στρατηγική εξόδου δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποια συμφωνία. 

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, η Μέι είχε συνομιλίες με κάποιους αξιωματούχους και υπουργούς για τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος που θα έδινε στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της αποχώρησης από την ΕΕ με μια συμφωνία, της αποχώρησης χωρίς συμφωνία και της μη αποχώρησης από το μπλοκ.   

25.4.2019 Brexit πριν από τον Ιούλιο θέλει το Λονδίνο Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, που δήλωσαν ότι το σχέδιο του δημοψηφίσματος θα έχει κάποια συνάφεια μόνο εάν οι συνομιλίες με τους Εργατικούς αποτύχουν και η πλειοψηφία των βουλευτών ταχθεί υπέρ της διενέργειας ενός ακόμα δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με την Telegraph, πηγή στο γραφείο της Μέι αρνήθηκε ότι υπήρξε συνάντηση για να συζητηθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ΕΕ. 

 Το βρετανικό δημοψήφισμα του 2016 για την αποχώρηση από την ΕΕ, όπου το 52% των πολιτών τάχθηκαν υπέρ του Brexit και το 48% κατά αυτού, συνεχίζει να διχάζει τη χώρα και να παραλύει το πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Μέι έχασε την ημερομηνία εξόδου της 29ης Μαρτίου και υπάρχει τεράστια ανησυχία για το πώς, το πότε ακόμα και το εάν η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ. 

 Η Μέι δημοσίως τάσσεται κατά της διενέργειας ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Έχει πει ότι εάν οι συνομιλίες με τους Εργατικούς αποτύχουν, το κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει επί μιας σειράς επιλογών για την άρση του αδιεξόδου, αλλά αυτές οι επιλογές δεν έχουν ακόμα καθοριστεί. 

 Οι συνομιλίες με τους Εργατικούς, που έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν υπό όρους ένα δεύτερο δημοψήφισμα, πρόκειται να επαναληφθούν αύριο και οι υπουργοί της Μέι τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για μια γρήγορη συμφωνία.   Ωστόσο, οι λεπτομέρειες που διέρρευσαν για έναν πιθανόν συμβιβασμό έχουν εξοργίσει τους διαπραγματευτές των Εργατικών και βουλευτές και από τις δύο πλευρές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε μια διακομματική συμφωνία.   

Πηγή: Reuters

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:48

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.