Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %07 %367 %2019 %10:%Μαϊ

A.Tajani: Τερματισμός παράνομων γεωτρήσεων στην Κυπριακή AOZ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρικές επιχειρήσεις της χώρας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

"Ανησυχώ πολύ για τα σχέδια της Τουρκίας να προβεί σε γεώτρηση σε θαλάσσια περιοχή εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου. Καλώ τις τουρκικές αρχές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο τερματίζοντας τις παράνομες δραστηριότητές και αποσύροντας αμέσως τα σκάφη υποστήριξης από την ΑΟΖ της Κύπρου. Προς τούτο, υπενθυμίζω το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με την τουρκική δράση που προκαλεί ένταση στην ΑΟΖ της Κύπρου.

"Η πρόθεση της Τουρκίας να προβεί σε γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει αποκλειστικά το κυρίαρχο δικαίωμα να προβεί σε έρευνες και να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους μέσα στην ΑΟΖ της.

"Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επαναλαμβάνω την πλήρη αλληλεγγύη μας προς την κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου. Στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της όπως αυτά κατοχυρώνονται από το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px