Οι πιο σημαντικές στιγμές της ολομέλειας του Aπριλίου

Νέα μέτρα για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ενέκρινε το ΕΚ κατά την τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας πριν από τις ευρωεκλογές.

Σε ψηφοφορία την Τρίτη, το ΕΚ ενέκρινε νέα ελάχιστα δικαιώματα για τους εργαζόμενους κατά παραγγελία, βάσει δελτίου ή σε δουλειές πλατφόρμας (π.χ. Uber ή Deliveroo).

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών επιδοκίμασε την απόφαση για την παράταση της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, σε συζήτηση στις 16 Απριλίου. Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν την βρετανική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει εποικοδομητικά τον χρόνο της παράτασης.

Το ΕΚ θέλει να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές επενδύσεις στον τομέα της έρευνας, του διαστήματος και των προγραμμάτων της Ψηφιακής Ευρώπης κατά τα επόμενα χρόνια. Το ΕΚ έθεσε σε ψηφοφορία τα επίπεδα χρηματοδότησης, το εύρος και τις προτεραιότητες των προγραμμάτων αυτών για την περίοδο 2021-2027.

Την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής με νέο μόνιμο σώμα 10.000 φυλάκων έως το 2027 ενέκριναν οι ευρωβουλευτές στις 17 Απριλίου, για την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή πρόκειται έως το 2027 να αποκτήσει 10.000 συνοριοφύλακες.

Το Κοινοβούλιο υιοθέτησε, επίσης, νέα μέτρα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως η έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας και το προηγμένο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να ενσωματωθούν στα νέα οχήματα από το Μάιο του 2022.

Στις 16 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ νέων κανόνων για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Βάσει των κανόνων, όσοι αποκαλύπτουν πληροφορίες για παράνομες ή επιβλαβείς δραστηριότητες στο πλαίσιο της εργασίας τους θα προστατεύονται καλύτερα.

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ νέων κανόνων για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

60 λεπτά: τόση ώρα θα διαθέτουν οι διαδικτυακές εταιρείες για να αφαιρέσουν ψηφιακό τρομοκρατικό υλικό μετά την λήψη σχετικής εντολής από τις αρχές, βάσει των νέων κανόνων που εγκρίθηκαν από τους ευρωβουλευτές αυτή την εβδομάδα. Το Κοινοβούλιο ψήφισε, επίσης, υπέρ της εξασφάλισης αυστηρότερων ελέγχων σχετικά με την πώληση χημικών ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή αυτοσχέδιων εκρηκτικών.

«Αντιμετωπίστε τις αιτίες της δυσαρέσκειας του κόσμου αντί να πολεμάτε τον λαϊκισμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Λετονίας, Κρισιάνις Κάρινς, σε συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, στις 17 Απριλίου.

Στις 17 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ νέων κανόνων για την προστασία των καταναλωτών οπουδήποτε κατοικούν, ταξιδεύουν ή αγοράζουν προϊόντα στην ΕΕ.

Προστασία των καταναλωτών

Απευθυνόμενη στην περιβαλλοντική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 16 Απριλίου, η 16χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία Γκρέτα Τούνμπεργκ ζήτησε σημαντικές και μόνιμες αλλαγές για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:06

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.