Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %18 %453 %2019 %12:%Απρ

Μαυρίδης: Η κατοχή της Κύπρου ακρωτηριάζει την Ευρώπη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρέμβαση στην τελευταία ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτή την θητεία (Στρασβούργο) είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστα Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D), τονίζοντας για ακόμα μια φορά την ανάγκη προάσπισης των ευρωπαϊκών αξίων και στην περίπτωση της Κύπρου, με τερματισμό της τουρκικής κατοχής.

Στην παρέμβαση του ο Κ. Μαυρίδης τόνισε ότι: «Η τουρκική κατοχή της Κύπρου συνεχίζεται και είναι ένα έγκλημα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν όμως το προβάλλαμε πριν 5 χρόνια, σε αυτή εδώ την αίθουσα (του Ευρωκοινοβουλίου) ελάχιστοι έδιναν σημασία». Ο κος Μαυρίδης συνεχίζοντας εξήγησε ότι, τώρα ο αριθμός των επικριτών ενάντια στην Τουρκία άρχισε να αυξάνεται επειδή «ο Ερντογάν προχώρησε και συνέτριψε τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ίδια την Τουρκία και φυλακίζει πολλούς από τους διαφωνούντες μαζί του». Κι όμως, όπως ανέφερε, υπάρχουν δυστυχώς ακόμα εκείνοι στην ΕΕ που βρίσκουν λόγους για να τον υποστηρίζουν.

Ο κος Μαυρίδης σημείωσε ότι, παρ’ όλ’ αυτά η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρά στην αξιοποίηση των ενεργειακών της αποθεμάτων στην Αν. Μεσόγειο προς όφελος της ΕΕ, για να διερωτηθεί τελικά κατά πόσον αυτή την φορά, «θα στηρίξουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα σε μια κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας ή θα βρούμε πάλι λόγους να στηρίξουμε την Τουρκία;»

Καταλήγοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενόσω η Τουρκική κατοχή στην Κύπρο συνεχίζεται, η Ευρώπη παραμένει ακρωτηριασμένη. Στη πολιτική κρινόμαστε για την διορατικότητά μας. Ας βάλουμε μπροστά από όλα την ίδια την Ευρώπη».

Πηγή: philenews

EU4U 500px 200px

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %18 %460 %2019 %13:%Απρ