Eυρωεκλογές: Tι ισχύει για τους Βρετανούς κατοίκους Κύπρου

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται η Υπηρεσία Εκλογών ενόψει των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019. Ένα από τα ζητήματα που δεν έχουν ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής είναι εάν θα συμμετάσχει τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο και τι θα γίνει επομένως με τους Βρετανούς που ψηφίζουν στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται την ίδια ώρα ότι λήγει σήμερα, 15 Απριλίου 2019, η περίοδος ενστάσεων στους συμπληρωματικούς εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι καθίστανται οριστικοί και θα ενσωματωθούν στον μόνιμο και τον ειδικό εκλογικό κατάλογο, που θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς των προσεχών Ευρωεκλογών.

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών κινείται η Υπηρεσία Εκλογών
Ευρωεκλογές: Αναρτήθηκαν οι συμπληρωματικοί κατάλογοι
Σε επικοινωνία μας με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρη Δημητρίου ανέφερε ότι σε περίπτωση που τελικά υπάρξει συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις επικείμενες Ευρωεκλογές, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Βρετανοί που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Εάν υπάρξει ενδιαφέρον, από μη εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, Βρετανούς κατοίκους Κύπρου, δε θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, καθώς η τελευταία μέρα εγγραφής στους κατάλογους ήταν η 2 Απριλίου. Εάν τελικά δε συμμετάσχει το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ευρωεκλογές «μια μόνο κίνηση θα χρειαστεί» εξήγησε ο κ. Δημητρίου, επισημαίνοντας ότι θα αφαιρεθούν από τους καταλόγους οι Βρετανοί.

Ερωτηθείς πόσοι Βρετανοί ψηφίζουν στην Κύπρο, ανέφερε ότι οι Βρετανοί που είναι ήδη στον κατάλογο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι περίπου 1.500, ενώ όπως σημείωσε, φέτος το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο λόγω των εξελίξεων γύρω από το Brexit και επομένως ο αριθμός δεν έχει αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν στη Βρετανία παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία αποχώρηση της χώρας πριν από το χρονικό αυτό περιθώριο και στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας είχε θέσει θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.