Στην Αθηένου η 3η Διεθνής συνάντηση του YOUROPE

Στην Αθηένου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Πολυκέντρο Νεότητας και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, η 3η Διεθνής Συνάντηση όλων των εταίρων του Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Europe for Citizens».

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «στόχος του προγράμματος είναι η συνένωση δρόμων για καλύτερη αντίληψη των νέων για την Ευρώπη και την εξάλειψη του Ευρωσκεπτικισμού. Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου και των έξι ευρωπαϊκών πόλεων που μετέχουν στο Πρόγραμμα, δηλαδή της Αλτέα (Ισπανία), Βαρσοβία (Πολωνία), Λουμπλιάνα (Σλοβενία), Σόφια (Βουλγαρία), Νότο (Σικελία – Ιταλία) και Βρυξέλλες (Βέλγιο). Οι εκπρόσωποι του Δήμου Ελασσώνα - Ελλάδας δεν παρέστησαν αφού αποχώρησε από το Πρόγραμμα και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Δήμος της Αγιάς».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε συνάντηση - παιχνίδι - δημιουργικό εργαστήρι, με θέμα "Τι κάνει η ΕΕ;" κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε η εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες έπαιξαν επίσης το κυνήγι του Scavenger "Πού είναι η ΕΕ;" Και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, βρήκαν, με βάση κατευθυντήριες οδηγίες, τη σημαία της ΕΕ σε κτίρια του Δήμου και είχε στόχο να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της χρηματοδότησης της ΕΕ στις τοπικές πρωτοβουλίες».

Ακόμα πραγματοποιήθηκε «το Δημιουργικό Εργαστήρι (Creative Lab) "Οι ευχές μου", όπου οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ελεύθερα τις επιθυμίες τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω instagram. Επίσης οι νέοι ήρθαν σε επαφή με απλό κόσμο της Αθηένου και του ζήτησαν να αναγνωρίσει από ποια ευρωπαϊκή χώρα προέρχονταν».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Ανδρέας Κεττής παρουσίασε το θέμα «Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές 23-26 Μαΐου 2019 και το διακύβευμα τους για το μέλλον της Ευρώπης» (The European Elections of 23-26 May 2019 and their importance for the Future of Europe). Ταυτόχρονα μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία «Αυτή τη φορά ψηφίζω», παρουσίασαν τη δραστηριότητά τους, ενώ μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας τραγούδησαν κυπριακά τραγούδια, με ταυτόχρονη μετάφραση στον πίνακα στα αγγλικά».

Παρέμβαση στην συνάντηση έκανε ο Δόκτωρ Κοινωνιολογίας Μάικλ Άντζιελο Αναστασίου, ο οποίος παρουσίασε το θέμα «Προκλήσεις της ΕΕ».

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στη Συνάντηση από το εξωτερικό διέμειναν σε αγροτουριστικά καταλύματα που έχουν δημιουργηθεί στην Αθηένου, ενώ φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Αθηένου.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται επίσης ότι οι δράσεις του Προγράμματος καλύπτονται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Πηγή: KYΠΕ

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.