Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %14 %447 %2019 %11:%Μαρ

Χριστοφόρου: Παγώνουμε τη βοήθεια προς τη Τουρκία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την Έκθεση της Τουρκίας, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος τόνισε:


“Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Ευρωκοινοβούλιο κάθε χρόνο προβαίνει στη σύνταξη της Έκθεσης για τη Τουρκία.
Αναρωτηθήκατε εάν η Τουρκία συμμορφώθηκε έστω και με μία λέξη από τις εκθέσεις προηγούμενων ετών.

Η ΕΕ είναι Ένωση Αρχών και Αξιών και δεν πρέπει να ανέχεται την οποιαδήποτε Τουρκία που περιφρονεί τους πάντες και τα πάντα. Πιστεύω ότι η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια της ΕΕ κρίνεται εδώ Κρίνεται μέσα από τη στάση μας, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πως ανεχόμαστε μία χώρα που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, χωρίς να ρωτηθεί κανένας Ευρωπαίος Πολίτης κι είμαι βέβαιος ότι κανένας δεν θα συμφωνούσε, όταν κατέχει τη Κύπρο και συνεχίζει να παραμένει αδιάλλακτη στην επίλυση του Κυπριακού, συνεχίζει τις καθημερινές προκλήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα. Όταν συνεχίζει να μην σέβεται τις Κυπρογενείς της υποχρεώσεις.

Παρά τις έντονες προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος, η μόνιμα αδιάλλακτη απαράδεκτη θέση της Τουρκίας δεν επέτρεψε τη πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο μπορούμε να καταστήσουμε σαφές ότι παγώνουμε τη προενταξιακή Βοήθεια προς τη Τουρκία, μέχρι η Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Δεν μπορεί να συνεχίσει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο προς την ΕΕ όσο και σε χώρες μέλη, χωρίς να επιβληθούν μέτρα και κυρώσεις, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις. Είναι αδιανόητο και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ, αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας - ΕΕ, όταν η Τουρκία συνεχίζει την αδιάλλακτη και προκλητική στάση της στο Κυπριακό και δεν εφαρμόζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες.”

Πηγή: philenews

EU4U 500px 200px