Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %13 %462 %2019 %12:%Μαρ

Παρέμβαση Παπαδάκη για έκθεση προόδου Τουρκίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε σημερινή του παρέμβαση για την Έκθεση του 2018 για την Τουρκία, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου και μία προσπάθεια εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ενώ κάποιοι μιλούν για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, την ίδια στιγμή προωθούν την αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης. «Δηλαδή καμία υποχρέωση από πλευράς Τουρκίας αλλά να εξυπηρετήσουμε τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα και στις δύο πλευρές-και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στην ίδια την Τουρκία. Αυτό θέλουμε; Επιτέλους ας γίνουν ξεκάθαρα τα πράγματα» , τόνισε ο Ευρωβουλευτής.

Ο κ.Παπαδάκης υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκός δρόμος και προοπτική για την Τουρκία μόνο εάν εκείνη σέβεται τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ας προβληματιστούμε. Τι έγινε μέχρι σήμερα με την πολιτική που ακολουθήθηκε; Η Τουρκία συνεχίζει να φυλακίζει Τούρκους πολίτες, εξοστρακίζει ευρωπαίους δημοσιογράφους, συνεχίζει να κατέχει το 40% της Κύπρου και απειλεί καθημερινά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε στο τέλος της παρέμβασης του ο κ.Παπαδάκης.

Πηγή: philenews

EU4U 500px 200px